Na seznamce sexsit jsem vytvořil profil dne 13.11.a nejde odstranit, šel jen částečně. Členství VIP není zřízeno. Jenom bezplatná verze. Po přečteni vašeho článku ze dne 24.10.2016 tak můžu očekávat podobný průběh. Prosím o radu co s tím můžu udělat, jaké opatření provést, než se tak stane a budou větší problémy. Děkuji za odpověď.
Jiří Dvořák
Odstranění profilu ze stránek společnosti. Vymazání.
Využije-li spotřebitel služby této internetové seznamky, zaregistrovat se lze zdarma, zatímco využívání následných služeb je zpoplatněné. Dle podmínek užití zveřejněných na webových stránkách http://www.sexsit.cz/terms v § 6 Trvání smlouvy a výpovědní lhůta / odhlášení je uvedena následující informace:
(1) Uživatel bezplatné služby není vázán pevnou dobou. Ze systému se může kdykoli odhlásit tím, že vymaže svůj profil.
Zveřejněné smluvní podmínky poskytování služby musí společnost respektovat.
Spotřebiteli rovněž doporučujeme písemně (nejlépe doporučeně s dodejkou) požadovat po společnosti vyřazení svých osobních údajů z databáze společnosti. Pokud totiž spotřebitel odejme společnosti souhlas se zpracováním osobních údajů, společnost je povinná to respektovat. Pakliže bude společnost nadále i po této písemné výzvě proti vůli spotřebitele nakládat s jejími osobními údaji, bude žádoucí se obrátit neprodleně na Úřad pro ochranu osobních údajů s podáním podnětu na porušování § 5 odst. 5 a § 21 odst. 1 písm. b) zákona o ochraně osobních údajů.