TrustYard s.r.o.

#1341Obtěžující vylepování magnetické reklamy na osobní automobily

9 měsíců 7 dnů 22 hodin

12.11.2013, před 11 lety

Michaela Stypová

Cca před 1 měsícem jsem na svém osobním automobilu zaparkovaném na parkovišti v Ostravě Svinově našla na předních dveřích řidiče magnetickou reklamu s odkazem na www.nejremeslnici.cz
Webové stránky byly nepřehledné, firma pod tímto názvem v obchodním rejstříku neexistuje, proto jsem firmu kontaktovala prostřednictvím formuláře na webových stránkách, kde jsem uvedla, že toto šíření reklamy reklamy není pro mě akceptovatelné a nepřeji si nadále nacházet další reklamní magnety na svém voze.
E-mailem se mnou komunikovala paní Mgr.Trávničková, která se jménem firmy omluvila (následně jsme spolu snad úspěšně řešily spamové e-maily odkazující na www.nejremeslnici.cz), nicméně 12.11.2013 jsem opět na svém automobilu našla magnetickou reklamu nejremeslini.cz

Takto šířená reklama je pro mě nepřijatelná, stejně jako přeplněná novinová schránka dává zlodějům tip, kdo a jak často používá svůj automobil, navíc nejsem povinna ani ochotna jezdit nebo i parkovat s touto magnetkou a dělat tak firmě reklamu!!!

Jiná forma reklamní činnosti

13.11.2013 14:13, před 11 lety

Dle § 2 zákona o regulaci reklamy je zakázáno šíření nevyžádané reklamy, pokud vede k výdajům adresáta nebo pokud adresáta obtěžuje.
Adresát obtěžující reklamy by měl dát jasně najevo, že si nepřeje být nevyžádanou reklamou obtěžován.
Pokud i přesto porušuje šiřitel zákon, dopouští se správního deliktu dle § 8a zákona o regulaci reklamy, a v takovém případě může krajský živnostenský úřad uložit pokutu až do výše 2.000.000,- Kč.

20.8.2014 16:25, před 10 lety

Společnost TrustYard s.r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.