Kamil Adamus

#1351Nedodané zboží

9 měsíců 7 dnů 3 hodiny

13.11.2013, před 11 lety

Petr Hrivňák

dne 23.10.2013 jsem objednal na www.nejenpneu.cz dvě sady zimních pneu (pro mě a pro dceru)za velice příznivé ceny. Objednávka byla ještě týž den řádně přijata. Druhý den jsem obdržel od prodávajího emailem zprávu, že požadované akční pneu již nejsou skladem. Jen podotýkám, že ani jedny pneu nebyly označeny jako akční a stejným způsobem dopadli i moji 3 kolegové z práce, kteří objednávali každý naprosto jiné sady pneu. Veškeré námi objednané pneu eshop nadále nabízí a má skladem.
Dodání zboží jsem již 2x urgoval, poprvé 24.10.2013 bez odpovědi, podruhé 6.11.2013. Na tuto urgenci mi dorazila odpověď, že mnou požadované pneu byly skladem v počtu 12ks (16ks) a ve stejnou chvíli na ně přišlo více objednávek.

Barum Polaris 3 165/70/R14 + Sava Eskimo S3+ 165/70/R14

dodání zboží dle přijaté objednávky a dle obchodních podmínek dodavatele

13.11.2013 15:52, před 11 lety

Nabízení zboží na internetu je návrhem na uzavření smlouvy a "objednáním" zboží spotřebitelem je přijetím návrhu na uzavření smlouvy dle § 43c občanského zákoníku.
Smlouva je tak tímto okamžikem uzavřena a strany jsou povinny plnit.
Pokud dlužník (prodejce) neplní řádně a včas, tak je v prodlení.
Jestliže dlužník nesplní ani v dodatečné přiměřené lhůtě, tak má věřitel (spotřebitel) právo od smlouvy odstoupit dle § 517 odst.1 občanského zákoníku.

20.8.2014 14:24, před 10 lety

Subjekt Adamus Kamil se rozhodl nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.