Se synem jsme již od 6 měsíců chodili do různých plaveckých kurzů. Již cca 1,5 roku plave sám (styl je samozřejmě takový jaký je a je potřeba pilovat), nikdy neplaval s kruhem nebo s tzv.rukávky, používal plavecký pás. Při přihlašování do Kurzu plavání dětí 5-15 let jsem se na informacích dotazovala, zda budou děti rozděleny dle toho co umí a bylo mi sděleno, že ano. V přihlášce totiž nikde nefiguroval dotaz, zda je neplavec, plavec začátečník nebo plavec pokročilý. Samozřejmě je toto vyjádření rodiče orientační a je třeba si dítě vyzkoušet. Ale nerozumím tomu, že je v kurzu 60 dětí, o kterých se vlastně neví, co umí a jsou již při 1.hodině nebo možná již před 1.hodinou rozděleny do malého a velkého bazénu bez toho aniž by byly jednotně posuzovány. Proč se všechny děti nezkouší ve velkém či v malém bazénu, když instruktor nemá informaci o tom co umí? Jak tohle paní Řezáčová může vědět a rozdělit děti? Na každého instruktora připadá 10-12 dětí, takže kdyby se přihlásilo 40 malých 5 a 6 letých dětí neplavců (o kterých to vlastně dopředu neví), tak kam je dá? Dle mého názoru jsou děti rozděleny zejména dle věku, své výšky a zda již do kurzu chodily či nechodily.
Náš syn je trošku citlivější, tak při vcházení do šaten poplakával, hlavně protože jeho kamarád, který se přihlásil s ním do plavání, byl nemocný, a on šel sám. Po první hodině mě velmi překvapilo, že je v malém bazénku, kde vlastně všude dosáhne. Po zeptání, zda si je paní instruktorky zkoušely co umí a neumí mi sdělil, že ne a jeho kamarád (7 let) tvrdí to stejné. Děti si mohou někdy vymýšlet, třeba si je tedy paní instruktorka zkoušela, ale děti to vůbec nezaregistrovaly, což správné určitě není. Nechala jsem to tak a čekala na další hodinu, zda se něco nezmění. Po druhé hodině jsem napsala mail paní Řezáčové s popisem výše uvedeným, jestli by bylo možné si syna individuálně přezkoušet ve velkém bazénu, že v malém bazénu bude automaticky dávat nohy na zem. Po třetí hodině paní Řezáčová vyšla z šaten s naštvaným výrazem a sdělila nám, že náš syn neplave – je neplavec a patří do páté skupiny do malého bazénu a do velkého bazénu s ním nepůjde, protože když se jej zeptala zda by chtěl do velkého bazénu, tak odpověděl ne a dle vyjádření paní Řezáčové se rozkřičel na celý bazén. Při zeptání syna, zda se rozkřičel nebo rozplakal, když se jej paní zeptala, opakovaně odpověděl, že neplakal. Myslím si, že paní Řezáčová to chtěla velmi zveličit a svým arogantním přístupem nám toto vyjádřit. A myslím si, že ptát se v kurzu, kde mají dítě něco naučit, zda něco chce nebo nechce je holý nesmysl. Když bude dítě chtít domů, tak mu také samozřejmě vyhoví a nebude jej přece se snažit k něčemu přesvědčit, aby něco zkusilo.
Nebudu dále popisovat, co jsme viděli z pohledu horní kavárny na velký bazén. To nebyl kurz, který by měl děti něco naučit. A nejsme, jak jsem již slyšela, první nespokojení.
Tímto Vás žádám o vrácení kurzovného za nevyužité hodiny, což činí 1185,- (17 výukových hodin cena 1440,-). O navrácení kurzovného jsem žádala paní Řezáčovou, která našemu požadavku nevyhověla.
K dnešnímu dni syn nastoupil do Klubu plaveckých sportů, kde je veden jako plavec-začátečník, plave ve velkém bazénu a je velmi spokojen. Můžete se i přesvědčit optáním nebo se podívat, jak s dětmi pracují a že opravdu náš syn plave. A hlavně, že jsme NESPOKOJENI PRÁVEM.
Kurz plavání děti 5-15 let
Vrácení částky kurzovného, což činí 1185,-.
V tomto případě záleží, jak jsou stanoveny podmínky poskytování služby. V případě, že služba není využita, mělo by dojít k vrácení peněz za nevyužité části služby. Zároveň mohou obchodníkovi vznikat s poskytováním služby určité náklady, případně i dodatečným odhlášením se z kurzu. Takové náklady by měly být upraveny v podmínkách poskytování služby.
Společnost Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s.r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení.