Zaplatila jsem kalhoty za 119Kč.Po dodání jsem zjistila, že mi kalhoty nesedí,jsou malé a ani materiál neodpovídal nabízenému druhu. Kalhoty jsem poslala zpět dodavateli s vysvětlením situace, adresy a číslem účtu na vrácení peněz. Dodnes se neozvali od dodání dne 23.11.2016.
Žádám vrácení peněz.
Pokud bylo od smlouvy odstoupeno bez udání důvodu ve lhůtě 14 dní, má prodávající povinnost spotřebiteli vrátit přijaté peněžní prostředky včetně nákladů na dodání, které od něho na základě smlouvy přijal, a to bez zbytečného odkladu, nejpozději do čtrnácti dnů od odstoupení od smlouvy.
Prodávající není povinen vrátit přijaté peněžní prostředky dříve, než mu spotřebitel zboží předá nebo prokáže, že zboží prodávajícímu odeslal. V daném případě již však bylo zboží prodávajícímu zpět odesláno. Prodávající je tedy povinen plnit. Pokud tak neučiní ani poté, co ho k tomu spotřebitel vyzval, ocitá se v prodlení a spotřebitel může žádat po prodávajícím také zákonný úrok z prodlení.