Platila jsem za syna pezijní připojištění, při kterém mi časem Česká pojišťovna nabídla úrazové pojištění. Vzhledem k tomu, že denně jezdil po Praze, přistoupila jsem na to. Ustavičné indexace mě donutily platit pojistku jednou ročně což činilo 1.447,00
Kč se zrušením věčné indexace a věřte nebylo to lehké. Vše jsem mohla zařizovat já, ale v momentě ev. nenavyšování poplatků, potřebovali souhlas mého syna. Přišla krize a syn přišel o práci a tak jsem 25.10.2011 emailem zrušila úrazovou pojistku. Zaplaceno bylo na celý rok do prosince 2011. Po dvou letech 5.9.2013 se ozvala jakási LogiCall s.r.o. se sídlem v Krnově (tam ostatně sídlí spousta podvodníků napadaných na internetu) již s upomínacími poplatky, že požaduje onen roční poplatek za dávno zrušenou smlouvu. Od té doby stále píší, navyšují poplatek, vyhrožují soudem, telefonují - že bych to klasifikovala jako stolking. A nepřestávají, co mám dělat? Pojistku jsem zrušila pro nedostatek financí a to se dodnes nezměnilo.
Protože se to týká pojistky již 2 roky zrušené, nemám již její číslo, ale LogiCall tomu dal č. spisu: 1300604952 již s částkou 1.929,- Kč
Logické by bylo zrušení mnou dávno zrušené pojistky. A pokud by mělo dojít k soudnímu řízení, chtěla bych tam být přizvána. Ale především se to týká České pojišťovny a proti tomuto gigantu se dá jistě těžko postavit s jejich placenými právníky. A proti LogiCall s.r.o. to bude podobné.
V případě, že byla pojistná smlouva ukončena dle smlouvy a smluvních podmínek, nemá společnost na další úhradu nárok. V případě, že by nedošlo k platnému ukončení pojistné smlouvy, bude třeba částku uhradit, ale bez poplatku vymáhací společnosti. Vzhledem k tomu, že nejde prozatím o soudní řízení, nemá společnost na náklady spojené s vymáháním částky nárok.
Společnost Česká pojišťovna a.s. nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení, nikoliv prostřednictvím služby VašeStížnosti.cz, která je založena na principu dobrovolnosti.