Zaplatil jsem dopravu velké lednice až do bytu (téměř 500 Kč)
Geis auto bez funkční hydrauliky přivezlo velkou lednici, řidič mne donutil lednici složit bočními dveřmi do rušné ulice, na které jsem stál já a on lednici podával z auta, pak jsme ji nesli po schodech, i když měl rudlík, ale absolutně s ním neuměl zacházet a ani na to neměl sílu. Po rovině mu z rudlíku lednice 2x spadla, musel jsem mu celou cestu pomáhat držet a "řídit" a když došlo na placení (v hotovosti), neměl příjmový doklad. Kdyby na lednici (vestavnou) nečekal truhlář, tak jsem ho i s lednicí vyhodil.
Při odjezdu z bytu rudlíkem vyrobil rýhu na úplně nové zárubni (mám nafocené včetně pána, který to způsobil)
takovouto dopravu je absolutní nehoráznost inzerovat a účtovat
vrácení částky za dopravné a omluva, vystavení a zaslání řádného příjmového dokladu
nabídka úhrady opravy poškozené zárubně
Pokud prodávající dodává spotřebitelce zboží prostřednictvím třetí osoby, je odpovědný za jednání této osoby. Nebyla-li služba poskytnuta ve sjednané kvalitě, může spotřebitelka uplatnit reklamaci a žádat přiměřenou slevu.
Byla-li spotřebitelce třetí osobou způsobena škoda, mohla by spotřebitelka žádat náhradu škody, která jí vznikla. Spotřebitelka by v takovém případě musela prokázat, že ji vznikla škoda a že tato škoda byla způsobena osobou, která jednala v zastoupení prodávajícího.