DATAFIN LTD - odštěpný závod zahraniční právnické osoby

#13890Portál mi dluží peníze

4 měsíce 7 dnů

20.12.2016, před 8 lety

Patrik Hruby

Již přes měs. mi portál dluží 700kč. za stornovanou objed.povlečení, nikdo se mnou vůbec nekomunikuje....tel. kontakt nemají, na emaily nereagují

č.mé objed. 22051

vrácení peněz

21.12.2016 10:16, před 8 lety

Pokud byla kupní smlouva zrušena od počátku, mají smluvní strany povinnost vrátit si poskytnutá plnění. Společnost má tedy povinnost vydat přijaté peněžní prostředky. Nepostupuje-li tak, drží majetkový prospěch bez právního důvodu (právní důvod zrušením smlouvy odpadl), jednalo by se tedy o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému. Spotřebitel by měl společnost vyzvat k vydání majetkového prospěchu. Obohacený má povinnost plnit bezprostředně po výzvě. Pokud tento závazek nesplní řádně a včas, ocitá se v prodlení a spotřebitel má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení. Více informací k této problematice je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3510/vyzva-k-vydani-bezduvodneho-obohaceni.

27.4.2017 20:27, před 8 lety