14.11 jsem zaplatil 2ks povlečení v ceně 497,00 kč i s dpopravou na ůčet 2400854127/2010. z ůčtu 2111306423/2700.Přišla mě zpráva že cca do 20 prac. dnů zboží obdržím. Bohužel od té doby nic! Můžete mě sdělit co se děje? Děkuji.
Vašták
Dodání zboží
Prodávající má povinnost dodat zboží. Pokud tak neučiní ve sjednaném termínu, ocitá se v prodlení. Jestliže zboží nedodá, upozorní spotřebitel prodávajícího, že nedodal zboží včas a poskytne prodávajícímu přiměřenou lhůtu k dodání zboží (lze poskytnout i mlčky).
Pokud prodávající nedodá zboží ani ve lhůtě poskytnuté spotřebitelem, má spotřebitel nárok na odstoupení od smlouvy dle § 1978 občanského zákoníku a na vrácení zaplacené peněžní částky. Oznámí-li spotřebitel prodávajícímu, že mu určuje dodatečnou lhůtu k plnění a že mu ji již neprodlouží, platí, že marným uplynutím této lhůty od smlouvy odstoupil.
Odstoupením od smlouvy se smlouva ruší od počátku a strany si mají povinnost vrátit poskytnutá plnění. Spotřebiteli tedy odstoupením od smlouvy vzniká nárok na vrácení zaplacené částky.
Nereaguje-li prodávající na e-maily, je vhodné zvolit komunikaci v písemné formě (doručeně, nejlépe s dodejkou). V případě, že prodávající nevrátí spotřebiteli peněžní prostředky ve stanovené lhůtě, je možné prodávajícího vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu.
Spotřebitel nám zaslal následující vyjádření:
"Má zásilka byla vyřízena na konci ůnora. Bohužel po několika urgencích mě poslali jiné povlečení než jsem si objednal.Už jsem raději nereagoval a nezaslal jej zpět. Je to otřesná firma."