TV CZ s.r.o.

#14010Chybějící zboží

30.12.2016, před 8 lety

Božena Suchá

12.11.jsem si objednala sadu/přívěsek,prsten,naušnice/15.11 jsem obdržela zásilku.Po otevření byl v krabičce jen přívěsek/2 svědci/.Ihned jsem tam volala,slíbili že do 14 dnů vše vyřídí.dnes je 30.12 a nic.Několikráte jsem tam volala vše zbytečné.Nevím co dělat celý rok šetřím z důchodu na vánoce a najdou se podvodníci kteří by se měli stydět a ne každý den říkat jací jsou poctiví. Božena Suchá

Dodání zboží které jsem si zaplatila

30.12.2016 05:57, před 8 lety

Nebylo-li dodána kompletní zboží (množství zboží neodpovídá nabídce prodávajícího), jedná se o vadu a spotřebitel by měl uplatnit reklamaci. Prodávající je následně povinen tuto vadu odstranit postupem dle § 2169 odst. 1 občanského zákoníku. V daném případě dodat chybějící kus v souladu s kupní smlouvou. Pokud by to nebylo možné, tak přijmout odstoupení od smlouvy a vrátit spotřebiteli přijaté peněžní prostředky. Spotřebitel také může místo výše uvedeného požadovat přiměřenou slevu.

Po vyřízení oprávněné reklamace má spotřebitel právo požadovat proplacení nákladů účelně vynaložených k uplatnění reklamace, pokud mu nějaké vznikly. Reklamaci (včetně odstranění vady) je prodávající povinen vyřídit nejpozději do 30 dní od jejího uplatnění.

Dozor nad ochranou spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce, je tedy možné obrátit se s podnětem k tomuto úřadu. Podat podnět je možné prostřednictvím následujícího webového odkazu www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.

29.4.2017 20:41, před 8 lety