Firma Morion Film, s.r.o. provozuje portal eKolektiv, kde nabízí telekomunikační služby.
V srpnu 2013 ukončila své služby a emailem nám navrhla převod mobilních čísel z rámcové smlouvy Vodafone na osobní tarif Vodafone.
Firma Morion Film si ponechala vratnou kauci. Poslední fakturu za srpen jsem již neuhradil a dle všeobecných obchodních podmínek jsem vyzval tuto společnost k použití vratné kauce na zaplacení pohledávky a zaslání zbytku na můj bankovní účet.
Bohužel se tak nestalo a chodí mi výhružné sms a emaily, že pokud neuhradím dluh a nesmyslné sankce, předá společnost pohledávku k exekuci.
Takto postižených občanů je spousta.
Sám vím o 6 lidech z mého okolí.
Děkuji za pomoc.
poskytování mobilních služeb
Navrácení zbytku z vratné zálohy a ukončení zasílání výhružných sms a emailů.
V případě, že povinností spotřebitele bylo uhradit vyúčtování dle smlouvy a povinností společnosti bylo vrátit kauci, bylo možné vzájemné pohledávky uspokojit započtením dle § 580 občanského zákoníku.
K exekuci může dojít až v případě, že se rozhodnutí soudu stane pravomocným. Zároveň je dle § 4 exekučního řádu zakázáno užívat slova exekuce, exekuční řízení atd. v souvislosti s vymáháním pohledávek mimo osobu pověřenou výkonem rozhodnutí soudem.
Společnost MORION FILM, s.r.o. byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se ke stížnostem vyjádřit, proto jsme se rozhodli případy uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.