MU service s.r.o.

#14375Dorazilo jiné zboží než bylo nabízené, e-shop nekumunikuje

17.01.2017, před 8 lety

Zdeněk Latečka

V prosinci jsem objednal a následně zaplatil zboží nabízené na tomto eshopu, bohužel dorazilo jiné zboží v nižší kvalitě a ceně. Proto jsem se eshop pokoušel kontaktovat telefonicky, ale ani po několikátém pokusu, telefon nikdo nezvedl. Na email s reklamací nikdo nereaguje.

Odstoupení od smlouvy a vrácení peněz.

23.1.2017 15:39, před 8 lety

Bylo-li zasláno jiné zboží, než které bylo předmětem kupní smlouvy, jedná se o vadu a spotřebitel může uplatnit reklamaci. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší. Marné uplynutí této lhůty se považuje za podstatné porušení smlouvy a spotřebitel má možnost odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněz.

Nepřijme-li prodávající zboží k reklamaci, dopouští se správního deliktu, za který mu může být udělena pokuta až do výše 3 000 000,- Kč. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že prodávající porušil povinnost uloženou mu zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad. Podat podnět je možné prostřednictvím následujícího webového odkazu www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.

9.5.2017 18:47, před 8 lety