Mailem domluvena zakázka na renovaci podlahy. Pan Zelenka poslal v uvedený den člověka, který začal renovaci realizovat. Realizace byla dokončena ve 23 hodin večer. Protože byl realizován i nátěr podlahy, byla zakázka uhrazena před ukončením a nebylo možné podlahu projít a prohlédnout. V ranních hodinách jsem zjistila nedostatky a ihned jsem o tom informovala provádějící osobu a požádala o sjednání nápravy. Protože ten kdo zakázku realizoval nereagoval, obrátila jsem se na pana Zelenku, se kterým byla zakázka dohodnuta. Vyzvala jsem pana Zelenku, aby přišel nedostatky prohlédnout a zajistil jejich odstranění. Pan Zelenka se na prohlednutí stavu podlahy ani po několika (sedmi) dnech dopisování nedostavil.Na návrh, že k vyřešení sporu stačí malá plechovka vosku, trval na soudním řízení.
nátěr proveden tvrdým voskem Bona
Provést opětovnou renovaci podlahy, vzhledem k tomu, že jsem před realizací zakázky byla informována o tom, že natřít voskem podlahu nestačí, protože další vrstva vosku na původní vrstvě nepřilne. Případně vrátit peníze, abych mohla zakázku vyřešit s jiným dodavatelem.
Zhotovitel je povinen odstranit vady nejdéle v dohodnuté lhůtě. pokud tak neučiní nebo nelze-li vadu odstranit, nebo vyskytne-li se vada znovu, má objednatel právo na zrušení smlouvy nebo přiměřené sníženy ceny díla dle §655 občanského zákoníku.
Společnost AZ KONSTRUKT, spol. s r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.
Spotřebitelka má nadále možnost pokračovat v řešení sporu v občanskoprávním řízení. Před samotným podáním žaloby doporučujeme zaslat společnosti předžalobní výzvu dle § 142a občanského soudního řádu. Vhodné je také právní zastoupení. Seznam advokátů je k dispozici na http://www.dtest.cz/advokati