BNP Paribas Cardif Services s.r.o.

#14446Neuznaná reklamace

16 hodin 23 minut

19.01.2017, před 8 lety

Filip Doza

Při nastupování do svého mot. vozidla jsem sundával bundu a z kapsy bundy, která byla na suchý zip, ale ne již plně funkční, mě telefon vypadl na betonovou podlahu garáže a došlo k rozbití displeje. Reklamace nebyla uznána z důvodů, že kapsa nebyla zajištěna proti vypadnutí mobilu. Poukázal jsem, že v rámcové smlouvě TMHW 1/2013, čl. 2 není nikde uvedeno, že telefon musím nosit v kapse, zajištěné proti vypadnutí telefonu. Dále mě bylo sděleno, že můj telefon byl zničen neočekávaným mechanickým působením zevních sil!!! atd.
Varuji všechny potencionální zájemce proto pojištění u výše uvedené společnosti. Slovo zloději je mírné vyjádření jejich přístupu k řešení reklamací. BNP.... již nikdy více.

mobilní telefon Samsung GALAXY A3 (A300FU) – Černý

Ze strany BNP... přes mé neustálé písemné dotazy jsem nedostal odpověď na to kde v rámcové smlouvě se hovoří o zajištěné kapes, co to je mechanické poškození, atd. Nikdy jsem na mé dotazy nedostal vysvětlení. Telefon jsem poškodil úmyslně, resp. mým přičiněním. Tečka.

20.1.2017 09:48, před 8 lety

Podnikatel musí spotřebitele před uzavřením smlouvy informovat o nabízené službě (pojištění) a o jejích hlavních vlastnostech. Neučiní-li tak nebo učiní-li tak nesrozumitelně, může to mít za následek, že se smlouva vyloží ve prospěch spotřebitele.

Práva a povinnosti smluvních stran jsou upraveny v pojistných podmínkách. V těchto podmínkách bývají zpravidla vymezeny výluky z pojištění, tedy případy, na které se pojištění nevztahuje. Bude tedy záležet, jaké výluky z pojištění byly mezi stranami sjednány. Spotřebitelem zakoupené pojištění zajišťuje rámcová pojistná smlouva mezi pojistníkem (prodejcem telefonu) a BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s. (pojistitel). Článek 10 Výluky z pojištění stanoví, že v případě pojištění nahodilého poškození věci - pojistitel není povinen nahradit/uhradit náklady: 10.1.5 za poškození způsobené úmyslně pojištěným nebo v důsledku přičinění pojištěného.

Šetření pojistné události je skončeno sdělením jeho výsledku osobě, která uplatnila právo na pojistné plnění. Spotřebitel může následně požádat o zdůvodnění zamítnutí pojistného plnění. Toto zdůvodnění musí být v písemné formě a mělo by z něho být jasné, proč bylo pojistné plnění zamítnuto.

K mimosoudnímu řešení sporů mezi pojišťovnou a spotřebitelem (pojistníkem, pojištěným, oprávněnou osobou) v neživotním pojištění je příslušná Česká obchodní inspekce. Českou obchodní inspekci lze kontaktovat na adrese: Česká obchodní inspekce, Ústřední inspektorát - oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00 Praha 2. Více informací naleznete na www.coi.cz, Email: adr@coi.cz, Web: adr.coi.cz.

Podmínkou zahájení postupu mimosoudního řešení sporu před Českou obchodní inspekcí je skutečnost, že se stěžovateli nepodařilo vyřešit spor přímo s pojišťovnou.

Společnost BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s. se rozhodla nevyužít možnosti řešení sporů přes veřejný portál vasestiznosti.cz. Nadále je ochotna s nespokojenými zákazníky komunikovat prostřednictvím své infolinky na telefonním čísle 234 240 234 nebo písemným kontaktem na adrese Plzeňská 3217/16, 150 00 Praha 5. Vzhledem k tomu, že je námi poskytovaná služba založena na principu dobrovolnosti, bude stížnost uzavřena.