Objednal jsem si vojenské boty kanady vzor 90 (velikost 29), které prodejce deklaroval skladem, ale následně mi objednávku zrušil s tím, že uvedené boty nejsou ani skladem, ani u dodavatelů.
Po kontrole webových stránek prodejce, kde uvádí, že několikrát denně aktualizuje skladové zásoby jsem zjistil, že boty jsou skladem a objednal jsem si je podruhé, ale prodejce mi opět objednávku zrušil.
V emailu mám i třetí objednávku, kde jsou boty stále deklarovány skladem, ale je prodejce je evidentně není schopen sehnat a už ani nekomunikuje.
Originální vojenské kanady vzor 90, velikost 29
Chtěl bych, aby mi maxarmy.cz nabídla podobné (šněrovací) odpovídající boty za stejnou nebo nižší cenu, když nejsou schopni po první objednávce aktualizovat skladové zásoby a jen stornují lidem objednávky, pokud .
Na jednu stranu slibují hory doly, zboží skladem nemají a ve finále už ani nekomunikují.
Slušný eshop udělá jinou nabídku a alespoň poštovné zákazníkovi neúčtuje jako omluvu za svoji chybu.
Slůvko skladem by mělo signalizovat, že zboží může být co nejdříve po objednání k dispozici na kamenné pobočce nebo jej může obchodník bezprostředně po objednání odeslat na adresu zákazníka.
Nabízí-li prodávající na internetových stránkách ke koupi výrobek za určitou cenu, jedná se o nabídku k uzavření smlouvy. Pokud by prodávající vůbec neměl v úmyslu dodat nabízené zboží a inzerce měla sloužit pouze k nalákání zákazníků do jeho obchodu s úmyslem propagovat jiný výrobek či službu, mohlo by takové jednání naplňovat znaky klamavé reklamy, která je zakázanou obchodní praktikou.
V takovém případě by bylo třeba jednání obchodníka nechat posoudit krajským živnostenským úřadem, který je v tomto případě kompetentní vyhodnotit, zda se podnikatel dopustil klamavé obchodní praktiky dle přílohy č. 1 písm. e) zákona o ochraně spotřebitele a případně uložit ve správním řízení pokutu.
oznámení od D testu nám přišlo v 9:08 hod. Shodou okolností jsem Vám psal v 8:10 hod a nabízel na boty slevu 10 % a dopravné zdarma (samozřejmě po naskladnění) . Pokud budete chtít můžeme se dohodnout na odběru jiného zboží u kterého bych Vám dal individuální cenu jako kompenzaci celé této záležitosti. Zavolám Vám a dohodneme podrobnosti.
přeji příjemný den
s pozdravem
Zdeněk Mazánek
maxarmy.cz
Komentář: Snad ty boty někde sežene...