na doporučení lékařky zakoupila jsem doplněk výživy Diorex, který postrádá doporučené dávkování a dokonce i informaci, na co se používá,toto mi připadá naprosto nepřípustné, na 3 maily mi neodpověděli
dle složení , které je uvedeno, se podobá léku Detralex, ovšem veškeré informace na produktu chybí
okamžitě změnit příbalový leták a já osobně chci návod k použití
Na výživové doplňky se vztahují obecná pravidla pro označovaní potravinových výrobků, která jsou stanovena vyhláškou č. 113/2005 Sb o způsobu označování potravin a tabákových výrobků. Zároveň však směrnice Evropského parlamentu 2002/46/ES o o sbližování právních předpisů členských států týkajících se doplňků stravy, stanoví další speciální požadavky na označování výživových doplňků.
Tato směrnice je provedena vyhláškou č. 225/2008 Sb. kterou se stanoví požadavky na doplňky stravy a na obohacování potravin.
Každý výživový doplněk musí být tedy v ČR mimo obecných požadavků označen v názvu slovy "doplněk stravy", dále musí být na obalu uvedeny názvy vitaminů, minerálních látek nebo dalších látek charakterizujících výrobek a číselné údaje o jejich množství vztažené na doporučenou denní dávku, údaje o obsahu vitaminů a minerálních látek i v procentech doporučené denní dávky, doporučené denní dávkování a popřípadě další podmínky použití,
varování před překročením doporučeného denního dávkován, upozornění, aby byly výrobky uloženy mimo dosah dětí, upozornění, že doplňky stravy nejsou náhradou pestré stravy a upozornění "Nevhodné pro těhotné ženy" u doplňků stravy obsahujících více než 800 mg (RE) vitaminu A v denní dávce.
Dozorovým orgánem v této oblasti je Státní zemědělská a potravinářská inspekce.
Společnost Glenmark Pharmaceuticals s.r.o. se rozhodla nevyužít službu VašeStížnosti.cz pro řešení sporů se svými zákazníky. Vzhledem k tomu, že je mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.