Prohlížel jsem si stránku na internetu a najednou se mi objevilo hlášení o tom že mám zavirovaný telefon. Chtěl jsem to vymazat a na jednou mi přišla tato SMS:FOR ANTIVIRUS -6:1483881707mb35127092755:89-
Kliknutím na Odeslat potvrďte, že chcete viry smazat. Tak jsem to odklikl a přišla mi tato sms:Nakoupili jste Antivirus za 99CZK. Dekujeme Vam! Stazeni?: http://bit.ly/AndDef Podpora plateb: support@medianetpay.com. . Děkujeme Vám. Stazeni?:http:/bit.ly/AndDef.
Jedná se o podvod.Chci vrátit peníze/stržený kredit.
Když jsem to chtěl řešit na info lince T-Mobile, tak mi řekli, že to není jejich problém a že není jejich problém, když někdo podvádí jejich zákazníky a že si mám najít řešení na internetu.
Antivirus 6:1483881707mb35127092755:89- za 99 Kč, placena služby bez upozornění a ve finále žádná služba není provedena
1/ vrácení peněz- kreditu
2/ zabránění dalšímu podvodnému jednání
Jednání obchodníka popsané spotřebitelem by mohlo naplňovat znaky nekalé obchodní praktiky. Porušování zákazu používání nekalých obchodních praktik může být sankcionováno Českou obchodní inspekcí, a to až do výše 5 000 000,- Kč. Bylo by tedy vhodné podat podnět České obchodní inspekci. Více o podání podnětu je možné vyhledat na webové adrese www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.
Dobrý den pane Bryndo,
chybné SMS řešíme s provozovatelem této služby. Pro refundaci částky 99 Kč vás chceme požádat o uvedení čísla telefonu ze kterého bylo strženo 99 Kč a číslo bankovního účtu. Prosíme zaslat tyto informace na e-mail: infolinka@comgate.cz
Děkujeme.
Tým infolinky ComGate Payments, a.s.
na e-mail infolinka@comgate.cz jsem zaslal požadované údaje.
Obdrželi jsme telefonní číslo, uznali jsme reklamaci a požádali o uvedení čísla účtu, aby jsme mohli refundovat částku 99 Kč.
Žádáme spotřebitele o potvrzení výše uvedeného a o případné uzavření stížnosti.
Komentář: Požadovaná částka byla vrácena.