Tablet, který byl u této společnosti zakoupen 15.2.2016 byl měl časté stejné závady - nenabíjí se.
Poněkolikátém odeslání do servisu jsem dostala vyrozumění, že je to neodstranitelná závada a mám právo odstoupit od smlouvy a požadovat nové zboží nebo vrácení peněz.
Tento protokol jsem odeslala na adresu prodejce s tím, že chci vrátit peníze.
Odpověď jsem dostala jednu před měsícem, ale peníze jsem dosud neobdržela.
Lenovo Yoga tablet2, windows, 8.1 office + klávesnice
jelikož je zboží vadné a nemám důvěru v tohoto prodejce, jednoznačně požaduji vrácení peněz - 11 235 kč
Za vyřízení reklamace nese vždy odpovědnost prodejce, nikoli servis. Se svými nároky je proto nutné obracet se na prodávajícího.
Odstoupit od kupní smlouvy je možné v případě, pokud spotřebitelka nemůže věc řádně využívat pro opakovaný výskyt vady po opravě nebo pro větší počet vad (více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-814/odstoupeni-od-kupni-smlouvy-z-duvodu-opakovani-vady-ci-pro-vetsi-pocet-vad).
O opětovném vyskytnutí vady po opravě mluvíme tehdy, jestliže se na zboží objeví stejná vada, která byla v rámci uznané reklamace již dvakrát opravována. Není přitom podstatné, jak byla vada odstraňována. Rozhodující jsou stejné projevy vady ve vlastnostech věci (telefon se nenabíjí). Tento výklad je podpořen i ustálenou judikaturou Nejvyššího soudu. Pokud tedy byla reklamace věci již alespoň dvakrát uznána pro stejnou vadu, může spotřebitelka při třetím výskytu stejné vady žádat odstoupení od smlouvy. Podmínkou je, že tato třetí reklamace stejné vady bude uznána jako oprávněná v reklamačním řízení.
Žádala-li spotřebitelka o odstoupení od kupní smlouvy pro výše uvedený opakovaný výskyt vady po opravě, je společnost povinna to respektovat.
Nebude-li možné spor vyřešit smírnou cestou, má spotřebitel možnost obrátit se na mimosoudní řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz.