Dobrý den,loni v dubnu jsem koupila voucher od kouzelného dědy pro kamarádku a jejího přítele.Už od června roku 2016 se nemohli dovolat ani na jedno z uvedených čísel na webových stránkách aby si domluvili den příjezdu a pobytu.Nakonec jsme se dozvěděli že se hotel rekonstrujuje a se společností nic domluveného nemají.Psalajsem tedy stížnost na jejich email a byla mi zaslána odpověd :
Dobrý den ,
Náš portál byl informován o situaci v hotelu Žákova hora kdy
Vám bude vrácena kompletní částka za vouchery která byla
poukázána na naše číslo účtu . Kontakt na reklamace je
774614639 a linka funguje od 10:00 do 17:00 . Je potřeba k
úspěšnému dokončení reklamace dodat :
kod voucheru :
var. sym.(pod kterým bylo hrazeno ) :
číslo účtu :
S přáním hezkého dne Andrea
Poslala jsem jim tedy kompletní údaje k vrácení peněz,ale dodnes mi nic nepřišlo a na emaily už také nereaguji.Co mám tedy dělat?
Děkuji za radu
kod voucheru 1221veab43a3fca
Vrátit peníze zpět.
Pokud se smluvní strany dohodly na zrušení smlouvy od počátku, mají povinnost vrátit si plnění tak, jak si sjednaly. Strana, která takto nepostupuje, drží majetkový prospěch bez právního důvodu (právní důvod dohodou o zániku smlouvy odpadl), jednalo by se tedy o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.
Společnost je možné vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.
Pokud spotřebitelka zakoupila vouchery, za které jí nebylo poskytnuto plnění, lze se rovněž obrátit na nejbližší oddělení Policie ČR, kde bude věc zadokumentována. K trestní odpovědnosti pro trestný čin podvodu se vyžaduje způsobení škody nikoli nepatrné (alespoň 5000,- Kč), je-li však více poškozených způsobená škoda podnikatelem se sčítá. V rámci trestního oznámení je vhodné požádat úřady o informaci, jak bylo s oznámením naloženo. V této fázi je také vhodné vznést požadavek na náhradu škody vůči pachateli.
Oznámení na podezření ze spáchání trestného činu může podat kdokoliv, nemusí to být jen osoba poškozená trestným činem.
V trestním oznámení by zejména mělo být uvedeno:
• kdo trestní oznámení podává,
• podrobné vylíčení skutku, kterého se trestní oznámení týká,
• označení místa a času spáchání údajného trestného činu,
• označení podezřelého, který se mohl dopustit trestného činu (je-li znám),
• označení svědků a dalších důkazů (jsou-li známy).