Dobrý den, dne 21.12.2016 jsem zažádal o změnu tarifu, sděleno, že převod proběhne do 24 hodin - to se nestalo.
22.12.2016 urgováno na prodejně + vyplňen dotazník SMS na spokojenost/nespokojenost.
(Změna tarifu i přes opakovanou návštevu prodejny ze strany O2 neproběhla)
V dobré víře, že je změna po urgencích vyřešena jsem začal využívat nový tarif, ale změna neproběhla.
Po konci zučtovacího období jsem obdržel vyúčtování dle starého nevýhodného tarifu.
Reklamace ze strany O2 zamítnuta.
Při řešení reklamace 19.1 a 23.1 jsem byl 2x ujištěn, že změna proběhne k 24.1.2017 tedy více než měsíc po žádsoti o změnu tarifu.
Opětovně lživé informace jelikož změna proběhla až 25.1.2017
Žádost o změně tarifu z Machina na FREE Cz bez závazku z d§vodu využívání dat
Vyúčtování poměrově:
Od začátku zúčtovacího období do dne podání žádosti + 24 hod dle starého tarifu
Zbytek zúčtovacího období dle nového tarifu
nebo
vyúčtování dle starého tarifu + naúčtování dat v rámci datového balíčku a ne jako jednotlivé Mb
Nabídka a poskytnuté informace zaměstnancem společnosti jsou zavazující a podnikatel by měl jednou navržené podmínky dodržet, neboť zaměstnanec jedná jménem podnikatele dle § 430 odst. 1 občanského zákoníku jako jeho zástupce a právní jednání zaměstnance podnikatele zavazuje. Pokud tedy byla mezi spotřebitelem a zaměstnancem společnosti uzavřena smlouva (změna smlouvy) za určitých podmínek, musí toto společnost respektovat.
Pokud spotřebitel s vyúčtováním nesouhlasí, měl by jej reklamovat. Učiní-li tak, ale reklamace bude společností zamítnuta, má možnost obrátit se s námitkou na Český telekomunikační úřad do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace. Podáním námitky se však neoddaluje splatnost poplatku. Český telekomunikační úřad však v odůvodněných případech může na žádost spotřebitele rozhodnout, že povinnost zaplatit poplatek odkládá až do rozhodnutí o námitce. Řízení je zpoplatněno (100,- Kč) a pracovníci ČTÚ na základě dodaných podkladů rozhodnou, zda podnikatel postupoval správně, či ne.
Dobré odpoledne,
Váš nesouhlas s reklamací byl již předán na naše speciality z oddělení Reklamací a stížností a to 25. 1. 2017. Vyčkejte, prosím, na jejich vyjádření, které obdržíte nejpozději do měsíce od podání nesouhlasu.
děkuji za odpověď.
Vzhledem k tomu, že zašlete vyjádření do jednoho měsíce (termín pro vyřízení reklamace) od podání nesoulasu, předpokládám tedy, že můj případ vedete pod dvěmi reklamačními čísly.
Z toho mi vyplvývá, že pokud budu čekat jeden měsíc na Vaše vyjádření k mému nesouhlasu, uběhne lhůta jednoho měsíce kterou mám k podání námitky proti vyřízení reklamace u Českého telekomunikačního úřadu u první reklamace.
Děkuji za odpověď.
S přáním pěkného dne
Jan Syrový
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitelky reagovat.
Dobré odpoledne,
ano, evidujeme Vaši reklamaci a následně Váš nesouhlas s jejím vyřízením. Oba požadavky již byly zpracovány. Kolegové z oddělení Reklamací a stížností vám vyjádření zaslali 10. 2. 2017.
Sandra Čermáková, Guru pro Social Media, O2
Vyjádření O2 k reklamaci a a k podávání lživých infomací.
Vážený pane Syrový,
reaguji na Váš nesouhlas s vyřízením reklamace vyúčtování za služby využívané v období 16.12.2016 - 15.01.2017 u účastnické stanice číslo ........
Připomínám, že Vaše reklamace byla vyřízena emailem ........ ze dne 23.1.2017.
Toto vyřízení bylo správné a dovoluji si na něj odkázat.
Jak je uvedeno již ve výše uvedeném vyřízení reklamace, důvodem zamítnutí reklamace bylo, že vyúčtování bylo provedeno dle platného ceníku a všeobecných podmínek.
K Vašim námitkám, které se týkaly komunikace s naším obchodním zástupcem, bohužel nemůžeme zaujmout objektivní stanovisko, protože jsme nebyli účastníky jednání.
Litujeme, pokud Vám byly poskytnuty neúplné, či nepřesné informace. Přijměte prosím naši dodatečnou omluvu.
Klient:
s vyjádřením k reklamaci nesouhlasím.
Vašemu vyjádření ohledně komunikace s vaším obchodním zástupcem
operátorem moc nerozumím. Pokaždé když komunikuji s vaším operátorem, jsou hovory nahrávány. Není mi tedy jasné jak je možné, že nemůžete zaujmout objektivní stanovisko k objektivním lžím Vašich oparátorů. Naposlouchejte si tedy komunikaci Vašich operátorů s mou osobou kde opětovně podali lživou informaci o datu převodu termínu.
Děkuji za vyjádření.
Nesouhlasí-li spotřebitel s postupem společnosti, má možnost obrátit se s námitkou na Český telekomunikační úřad do jednoho měsíce ode dne doručení vyřízení reklamace.
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, která může na vyjádření spotřebitele reagovat.
Dobré odpoledne,
jak Vám bylo řečeno telefonicky, změna tarifu nebyla potvrzena SMS zprávou. Byl tedy stále aktivní tarif původní.
Co se týče hovoru, bylo zmíněno, že změna bude potvrzena právě SMS zprávou, která vám však nebyla zaslána, jelikož ke změně nedošlo.
Na vyjádření tedy trváme.
Dobrý podvečer,
odpověděla jste mi, ale na něco jiného. Uváděla jste, že nejste schopna zaujmout objektivní stanovisko ke komunikaci, kterou jsem vedl s Vašimi operátory. Jak jsem již uváděl výše 19.1 a 23.1 mi byly Vašimi operátory řečeny opětovné lživé informace o termínu převodu. Pokud si naposloucháte rozhovory s uvedených dnů bylo mi řečeno, že převod proběhne 24.1.2017 což byla z Vaší strany opětovná lež. Převod proběhl až 25.1.2017.
A nezmiňuji zde lživé informace, od Vašich operátorů a zaměstnanců, že provádíte změnu standardně do 24 hodin. Velmi nestandartní když jste změnu provedli až 25.1.2017.
Prosím o vyjádření k lživým informacím, které podali Vaši operátoři při tel. hovorech 19.1. a 23.1.2017.
Dále k reklamaci, pokud si zákazník objedná dne 21.12.2016 u Vaší společnosti službu, po té ji osobně znovu urguje na prodejně, vyplní SMS dotazník kde uveden přání, aby mu O2 zavolalo, což jste samozřejmě neudělali a objednanou službu nezprovozní považuji to za neplnění povinností ze strany O2 a mstu ze strany O2 za vyžádání ČVOP pro možnost přejít k jinému poskytovateli služeb.
Dle článku 9.10 vašich VoP viz. níže jsem od Vás neobdržel zamítnutí a tedy bral změnu za schválenou a provedenou. Prosím tedy o opravu vyúčtování s přihlédnutím k této skutečnosti.
Cituju: Schválení žádosti o změnu: 9.10: Není-li v Provozních podmínkách u konkrétní Služby stanoveno jinak, O2 schválí nebo odmítne žádost o změnu do 5 pracovních dnů od jejího doručení O2. Schválením se rozumí provedení požadované změny. Žádost o změnu bude schválena, pokud Účastník splní podmínky, za nichž se změny provádějí. Žádost o zrušení Služby se považuje za schválenou i v případě, že O2 do 20 pracovních dní nedoručila Účastníkovi oznámení o odmítnutí žádosti. Žádost o změnu se okamžikem schválení stává součástí Smlouvy.
Děkuji
Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitele reagovat.
Dobré dopoledne,
děkuji za doplnění. Pravděpodobně máte na mysli kolegyni z oddělení Reklamací a stížností, která Vám vyjádření zasílala. Informace jsem našim specialistům předala.
Vyčkejte, prosím, na jejich vyjádření. Požadavek byl opětovně předán včera 20. 2. Lhůta je jeden měsíc.
Sandra Čermáková, Guru pro Social Media, O2
Mám na mysli kolegyni z info linky O2 s kterou jsem mluvil 19.1 a po té kolegyni z Reklamací s stížností s kterou jsem mluvil 23.1.2017. Obě podali lživé informace a klamali zákazníka.
V příloze najdete odpověď z Vašeho chatu kde je odpověď jakou lhůtu nabízíte zákazníkům na převod z tarifu na jiný tarif. Je to další lež, kterou klamete zákazníky.
Děkuji
Stížnost opět přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitele reagovat.
Dobrá dopoledne,
děkuji za upřesnění. Kolegyně z oddělení Reklamací a stížností mě informovala, že je již Váš požadavek dořešen.
Za komplikace se velice omlouvám.
Sandra Čermáková, Guru pro Social Media, O2
ano reklamace je nakonec úspěšně dořešena. Ale přístup Vaší společnosti byl naprosto otřesný a nebojím se to nazvat pokusem o OKRADENÍ ZÁKAZNÍKA ZA BÍLÉHO DNE.
Chybu jasně způsobila Vaše společnost, ale i přesto jste reklamaci neuznali a po té i zamítli odvolání proti reklamaci.
Pokud bych nebyl vytrvalí OKRADLA by mě Vaše společnost o cca 9000 Kč.
Vaší společnosti se vlastně jedním tahem povedl POKUS O KRÁDEŽ, kterému jsem se ubránil, ale OKRADLI jste mě o čas který jsem mohl věnovat rodině a ne obranou proti pokusu o KRÁDEŽ Z z Vaší strany.
Rád bych se infomoval jak mi Vaše společnost bude kompenzovat, že déle než jeden měsíc měla neoprávněně k dispozici mé finanční prostředky, a dále jak bude kompenzovat čas a psychické síly a zkažené dny, které jsem musel věnovat na obranu proti pokusu o OKRADENÍ mé osoby ze strany Vaší společnosti.
Děkuji za vyjádření.
Dobré dopoledne,
Vaši stížnost jsem předala na kolegy ze specializovaného oddělení. Postarám se o její přednostní zpracování.
Za komplikace se velice omlouvám.
Sandra Čermáková, Guru pro Social Media, O2
nechci se Vás dotknout, ale Vaše odpovědi kdy jen tlumočíte názory jiných odděleních nebo, podáváte informace, že zpráva byla předána na specializované oddělení by zvládly cvičené opice ( jen taková hláška z klasického českého filmu) a nebo v moderní době naprogramovaní roboti.....
Jen pro informaci Vaše specializované oddělení mě stále nekontaktovalo s návrhem na odškodnění za způsobenou újmu Vaší společností.
S přáním pěkného dne.
Stížnost znovu přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitele reagovat.
Hezký den,
mrzí mě, že to takto vnímáte. Řešení reklamací a stížností je plně v kompetenci našeho specializovaného oddělení. Jistě chápete, že je tedy třeba informace na kolegy předat.
O výsledku jste byl informován 15. 3. 2017.
S pozdravem a přáním hezkého víkendu