Dobrý den,před rokem jsem koupila v obchodě telefon značky Samsung Galaxy grand neo plus duos+ pojisteni proti nahodilemu poskozeni.Od rijna je telefon uz na treti reklamaci se stejnymi problemy-restartuje se samovolne,vypina,sekne se obraz pri prehravani pisnicky,fotim a vypne se,seka se,vypadava aplikace a restartuje se nebo vypne.Pri druhe reklamaci jsme se s prodavacem na prodejne nedostali ani na zakladni obrazovku.Jak postupovat dale?Telefon me vysel celkem na 5000 Kč a je k ničemu,nedá se používat je nefunkční.
Samsung Galaxy Grand Neo Plus Duos
Výměna zboží,vrácení peněz.
Pokud kupující nemůže věc řádně užívat pro opakovaný výskyt odstranitelné vady po opravě nebo pro větší počet odstranitelných vad, má dle § 2169 odst. 2 občanského zákoníku právo na dodání nové věci, výměnu součásti, nebo i právo od smlouvy odstoupit.
O opětovném vyskytnutí vady po opravě mluvíme tehdy, jestliže se na zboží objeví stejná vada, která byla v rámci uznané reklamace již dvakrát opravována. Není přitom podstatné, jak byla vada odstraňována. Rozhodující jsou stejné projevy vady ve vlastnostech věci (více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3388/odstoupeni-od-kupni-smlouvy-z-duvodu-opakovani-vady-ci-pro-vetsi-pocet-vad). Pokud se vada na věci projevovala pokaždé stejně, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit.
Prodávající má povinnost spotřebitele informovat o právech z vadného plnění (měl by jej tedy před přijetím zboží k reklamaci poučit, jaká má práva a co může požadovat). Pokud tak neučiní, porušuje zákon o ochraně spotřebitele a dopouští se správního deliktu, za který může být pokutován Českou obchodní inspekcí.