Dobrý den. Jsem z Ukrajiny a v Čechách žijí téměř 20 let. Zažila jsem toho hodně, ale tak hnusný a sprosté chování vůči sobě jako od pana security v pobočce CCC na Zličíně jsem nezažila! Doslova mě napadl! A to jen kvůli tomu, že jsem vzala do ruky kabelku u vchodu a tím spustila alarm. Než jsem šla stranou, tak už jsem měla co poslouchat. Omluvila jsem se, ale to nestačilo. Když pan slyšel přízvuk, tak začal byt ještě nepříjemnější. Zastala se mě paní, a prodavačky dělaly jakože nic. Uklidnovaly rozčilenyho security. Nakupuji v CCC často, tak 10-15 páru obuvi za rok. Teď se mi tam vůbec nechce.
Jestli nikdo si ma vylivat vztek na zákazníky místo toho aby dělal svou práci, tak ať ji nedělá. Zajemcu je dost. A cizinců v Praze taky.
Zákazník se podrobuje kontrole dobrovolně, pracovníci společnosti nemají žádné oprávnění k provedení kontroly nebo legitimaci. Dle trestního řádu lze omezit osobní svobodu osoby, která byla přistižena při trestném činu nebo bezprostředně poté, omezit, pouze pokud je to nutné ke zjištění její totožnosti, k zamezení útěku nebo k zajištění důkazů. Toto omezení může provést kdokoli, avšak musí být ihned přivolána Policie a tato osoba ji musí být předána.
Osobnost člověka požívá právní ochrany. Ochrany požívají zejména život a důstojnost člověka, jeho zdraví a právo žít v příznivém životním prostředí, jeho vážnost, čest, soukromí a jeho projevy osobní povahy. Člověk, jehož osobnost byla dotčena, má právo domáhat se toho, aby bylo od neoprávněného zásahu upuštěno nebo aby byl odstraněn jeho následek. Dále má právo na odčinění újmy dle rozsahu následků.
Spotřebitel by se mohl se stížností na nevhodné chování ochranky, popř. zaměstnanců, obrátit přímo na vedení společnosti, které by mělo mít zájem na jejich slušném a adekvátním jednání.