Prohlížela jsem si stránku na internetu a najednou se mi objevilo hlášení o tom že mám zavirovaný telefon. Chtěla jsem to vymazat a na jednou mi přišla tato SMS:FOR ANTIVIRUS -7:281423052923:1
Kliknutím na Odeslat potvrďte, že chcete viry smazat.
Tak jsem to odklikla a přišla mi tato sms:Nakoupili jste Antivirus za 99CZK. Dekujeme Vam! Stazeni?: http://bit.ly/AndDef Podpora plateb: support@medianetpay.com. . Děkujeme Vám. Stazeni?:http:/bit.ly/AndDef.
To bylo 9.2.2017
Po druhé to bylo dnes 15.2.2017, stejná SMS:FOR ANTIVIRUS -7:281423052923:1
Kliknutím na Odeslat potvrďte, že chcete viry smazat.
Ukáže se to a nepustí mě to dál a když s toho vyskočím,tak mě napíši že mě do pěti minut zablokují telefon a ještě mě tam odpočítávají čas, tak jsem ve zkratu zmáčkla jiné místo, abych to zavřela a abych nepřišla o telefon.
Tak jsem to zase odklikla, protože to nejde jinak vypnout, a pak mi přišla zase stejná sms:Nakoupili jste Antivirus za 99CZK. Dekujeme Vam! Stazeni?: http://bit.ly/AndDef Podpora plateb: support@medianetpay.com. . Děkujeme Vám. Stazeni?:http:/bit.ly/AndDef.
Jedná se o podvod. Pod tlakem lžou, nejde mi to nijak vypnout, zavřít. Chtěla bych vrátit peníze/stržený kredit 2x99 Kč. Jsem důchodkyně, která počítá každou korunu.
Děkuji mnohokrát.
Skládalová Iva
Číslo z kterého přišla sms:90309099 ,podpora plateb support@medianetpay.com
Vrácení peněz
Jednání obchodníka popsané spotřebitelkou by mohlo naplňovat znaky nekalé obchodní praktiky. Porušování zákazu používání nekalých obchodních praktik může být sankcionováno Českou obchodní inspekcí, a to až do výše 5 000 000,- Kč. Bylo by tedy vhodné podat podnět České obchodní inspekci. Více o podání podnětu je možné vyhledat na webové adrese www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.
Dobrý den paní Skládalová,
společnost ComGate Payments je pouze technický agregátor, který zprostředkovává platební řešení pro provozovatele služby.
Chybné SMS řešíme s provozovatelem této služby. Pro refundaci částky ě krát 99 Kč vás chceme požádat o uvedení čísla telefonu ze kterého bylo strženo 2 krát 99 Kč a číslo bankovního účtu.
Prosíme zaslat tyto informace na e-mail: infolinka@comgate.cz
Děkujeme.
Tým infolinky ComGate Payments, a.s.
Děkuji moc za rychlé vyřešení. Číslo mobilního telefonu a bankovního účtu posílám na uvedený email. Až přijdou peníze na účet, tak Vám pošlu zprávu.
Komentář: Konečně mi přišlo vyučtování, a tak mohu oznámit, že mi obě částky byly připsány na účet 27.2. 2017. Ještě jednou moc děkuji za kladné vyřízení moji žádosti.