Renoro s.r.o.

#14899Nedodané zboží, po dohodě nevrácení peněz

21.02.2017, před 8 lety

Natália Mertlíková

V říjnu 2016 jsem si objednala zboží přes internet u firmy 3DLiving - gauč, křeslo a stolek. Termín dodání byl 6 týdnů, zboží nepřišlo, takže jsem po dvou měsících kontaktovala firmu mailem, nedostala jsem však odpověď. Na operátora jsem se také nedovala, tak jsem kontaktovala majitele firmy a poté jsem se domlouvala s panem Hurdálkem. Poté začala spousta problémů, kdy dodávka přišla ale nebyla kompletní, gauč byl jiné barvy. Poté přijel kamion, ale moje zboží zapoměli naložit. Domluvili jsme se , že peníze mi budou zpátky zaslané na účet. Nastali však problémy s mým ůčtem a nakonec onemocněla účetní. Prosím Vás tedy o pomoc s vyžádáním peněz.

Křeslo IMPULS Kair 2622, Rohová sedačka rozkládací IMPULS Levá Kair 2622, Stůl konferenční CAMA wenge : Celkem 26 431 Kč

Vrácení peněz

22.2.2017 11:13, před 8 lety

Pokud se smluvní strany dohodly na zrušení smlouvy od počátku, mají povinnost vrátit si plnění tak, jak si sjednaly. Strana, která takto nepostupuje, drží majetkový prospěch bez právního důvodu (právní důvod dohodou o zániku smlouvy odpadl), jednalo by se tedy o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

Společnost je možné vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.

Spotřebitelka má také možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Podnikatel je povinen poskytnout České obchodní inspekci součinnost potřebnou k efektivnímu průběhu mimosoudního řešení spotřebitelského sporu. Pokud tak neučiní, má Česká obchodní inspekce pravomoc udělit podnikateli pokutu až do výše 1 000 000,- Kč. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz.

V případě podezření na podvodné jednání ze strany společnosti lze uvědomit orgány činné v trestním řízení, které provedou příslušná šetření. Trestní oznámení může spotřebitel podat na všech služebnách Policie ČR nebo na státním zastupitelství, a to písemně nebo ústně do protokolu. V rámci trestního oznámení je vhodné požádat úřady o informaci.

20.5.2017 08:57, před 8 lety

Spotřebitelka nás informovala, že se případ podařilo vyřešit smírnou cestou. Stížnost proto uzavíráme.