Allegro Retail a.s.

#14963Nedodání produktu včas

26.02.2017, před 8 lety

Ludmila Šolcová

V neděli 19.2. jsem si na mall.cz koupila mobil se zárukou dodání během 2-3 dnů. Doteď ho nemám: ve čtvrtek mi přišla sms z PPL, nehodil se mi ale čas dodání, poslíček slíbil, že balíček nechá na výdejním místě poblíž (žabka). Tam se ale balíček dosta až v pátek ráno. V pátek odpoledne mi ho prodavač omítl vydat (prý "není v systému") a slíbil, že to určitě bude v sobotu. V sobotu se situace opakovala, slíbil, že to bude v pondělí (27.2.17). Tzn. mobil nemám už týden. Byla bych si vybrala osobní odběr, vzhledem k tomu, že se jedná o telefon, tak ho dost postrádám. Chyba je spíše na straně služby PPL a především v obchodě žabka, ale mall mi slíbil dodání do 2-3 dnů...

dodání mobilu z mall.cz

Omluva, zlepšení služeb do budoucnosti, symbolická částka za znemožnění využívání mobilu

27.2.2017 05:58, před 8 lety

Pokud by se prodávající zavázal, že zboží bude expresně doručeno, musí toto splnit. Není-li tomu tak, vrátí podnikatel spotřebiteli peněžní prostředky za tuto službu.

Pro případ nedodržení dodací lhůty či její podstatné překročení bohužel zákon neupravuje žádné kompenzační ustanovení (povinnost prodejce poskytnout slevu). Aby spotřebitel měl nárok na nějakou kompenzaci, musel by se k tomu prodejce dobrovolně zavázat sám v uzavřené smlouvě (například v rámci vyhlášené akce Garance doručení).

13.3.2017 09:42, před 8 lety

Vážená paní Šolcová,

je mi velice líto, že jste měla komplikace při doručení Vaší objednávky a došlo k danému prodlení.

Rádi bychom Vám za tyto nepříjemnosti nabídli kompenzaci v podobě voucheru na další nákup.

Obdržíte jej do emailu, který jste v objednávce uvedla a pevně věřím, že se již podobná situace nebude v budoucnu opakovat.

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte kdykoliv obrátit.

Kristina Svatíková
overeno@mall.cz