Znění stížnosti:Při prohlížení internetu na mobilu se mě objevila informace o zavirování mého telefonu-okno nebylo možné zavřít jinak než pouze kliknutí na odkaz slibující ,,ODVIROVÁNÍ"
Odkaz zněl:FOR ANTIVIRUS-6:1487798219mb15043119745:89- kliknutím na odeslat potvrďte,že chcete viry smazat.Nikde nebyla informace,že jde o placenou službu za 99Kč!!
Po té mě byla stržena částka za 99Czk o čem jsem byl následně informován SMS zprávou: ,,Nakoupili jste Antivirus za 99CZK.DěkujemeVám! stažení?:http://bit.ly/AndDef podpora plateb:Support@medianet pay.com
Produkt:Nevyžádaná služba-ANTIVIR
Požadované řešení:Z důvodu podvodného jednání žádám o vrácení častky 99Kč
Nevyžádaná služba- ANTIVIR For antivirus-6:1487798219mb15043119745:89-
Z důvodu podvodného jednání,žádám o vrácení částky 99Kč a ukončení antiviru v mém mobilu Děkuji
Pokud prodávající uvedl spotřebitele v omyl o podstatné okolnosti, kvůli které se spotřebitel rozhodl sjednat kupní smlouvu (zakoupit mobilní aplikaci), mohl by spotřebitel také namítat neplatnost této smlouvy. Musel by prokázat, že byla prodávajícím uveden v omyl.
Byl-li při prodeji zboží užit nepravdivý údaj, mohlo by se jednat o klamavou obchodní praktiku, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad s podnětem, že byl porušen zákon. Více o podání podnětu je možné vyhledat na webové adrese www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.
Užitečné informace nalezne spotřebitel na této adrese: http://www.platmobilem.cz/pro-verejnost/reklamace-sluzeb-hrazenych-pres-plat-mobilem
Dobrý den pane Bárto,
společnost ComGate Payments je pouze technický agregátor, který zprostředkovává platební řešení pro provozovatele služby.
Chybné SMS řešíme s provozovatelem této služby. Pro refundaci částky 99 Kč vás chceme požádat o uvedení čísla telefonu ze kterého bylo strženo 99 Kč a číslo bankovního účtu. Prosíme zaslat tyto informace na e-mail: infolinka@comgate.cz
Děkujeme.
Tým infolinky ComGate Payments, a.s.
Společnost ComGate Payments,a.s. po mě požaduje telefoní číslo ze kterého byla stržena částka 99Kč . Zatím zasílám tel.číslo 603935616.
Nevím z jakého důvodu mám zasílat i číslo mého účtu!!!!!
Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitele reagovat.
Dobrý den pane Bárto,
prověřili jsme tel. číslo 603935616 a evidujeme chybovou PR SMS dne 22.2. 2017. Číslo účtu potřebujeme, aby jsme Vám mohli vrátit 99 kč. Tímto Vás žádáme o zaslání čísla účtu na mail : infolinka@comgate.cz
Děkujeme a přejeme hezký zbytek dne.
S pozdravem Tým infolinky ComGate Payments, a.s.
Pro potřebu navrácení peněz za klamnou SMS zasílám moje číslo účtu
2314237173/0800 aděkuji ,že moje stížnost bude kladně vyřešena BÁRTA IVO
Dobrý den pabe Bárto,
děkujeme za udenení čísla účtu. Částku 99 Kč Vám budeme refundovat.
Děkujeme a přejeme hezký zbytek dne.
S pozdravem Tým infolinky ComGate Payments, a.s.
Dekuji za kladné vyřízení a doufám ,že se tomuto nekalemu spusob už nejak zabrání.Ještě jednou dekuji BÁRTA IVO
Dobrý den pane Bárto,
děkujeme za Vaši důvěru a dnes Vám účetní oddělení odesílá 99 Kč na Váš účet.
S přátelským pozdravem a přejeme hezký zbytek dne.
Mnohokrát děkuji BÁRTA IVO
děkujeme za Vaši reakci.