CZC.cz s.r.o.

#15316Změna způsobu řešení reklamace

10 měsíců 1 den 4 hodiny

23.03.2017, před 8 lety

Daniel Růžička

dne 24.1. jsem byl na pobočce FR partnera vyzvednout objednané zboží. Doma jsem zjistil závadu a tentýž den jsem zboží reklamoval. Jako preferovaný způsob jsem uvedl výměnu za nové. Po 30 dnech byla reklamace zamítnuta s tím, že se závada neprojevila. S tím jsem nesouhlasil, zboží nepřevzal a 23.2. poslal rovnou na druhou reklamaci. Dne 22.3. mi přišla odpověď, že je reklamace uznána a dobropis na zaplacenou částku. Vždy a všude jsem ale uváděl preferovaný způsob řešení "výměnu". Prodejce argumentuje, že cena se navýšila o 200,-Kč, a jediný způsob řešení je vrácení peněz, nebo si připlatil. Pracovnice zákaznického centra mne dokonce nařkla, že jsem jako preferovaný způsob uváděl "vrácení peněz". Přitom na všech podepsaných záznamech, včetně webu prodejce pod mým osobním profilem, je na reklamačních protokolech napsáno "výměna".

Dle mého názoru na toto jednání nemá prodejce právo. Peníze by mi mohl vrátit např. v případě, že jsem preferovaný způsob řešení neuvedl, nebo zboží již nemá skladem (skladem ale je). Zboží jsem koupil za cenu 1299,-Kč. Během první reklamace se prodávalo i za částku 999,-Kč. Z logiky prodejce tedy vyplývá, že pokud by uznal již mou první reklamaci (tak jak měl, jednalo se stále o stejnou vadu), při výměně zboží by mi rozdíl naopak vrátil?

Zboží jsem neměl v užívání ani jeden den a s celkovým postupem prodejce nejsem spokojený.

Microsoft Xbox Gamepad Langley, bezdrátový, modrý (Xbox ONE) GK4-00029. Reklamoval jsem jako nedodržení jakosti při převzetí - špatně lícujícího plastu na zadní straně ovladače, což zhruba po 5 minutách užívání způsobovalo tření levého triggeru a jeho nepoužitelnost.

Zaslání nového zboží tak, jak bylo uvedeno na reklamačním protokolu.

23.3.2017 19:35, před 8 lety

Na žádost společnosti CZC.cz s.r.o. dáváme přednostně prostor pro její vyjádření k podané stížnosti spotřebitele.

24.1.2018 22:12, před 7 lety

Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány, je věc vadná. Má-li věc vady, má spotřebitel právo žádat opravu věci nebo dodání nové věci. Není-li možné vadu odstranit těmito způsoby, má spotřebitel právo od smlouvy odstoupit.

Způsob nápravy volí vždy spotřebitel. Pouze v případě, pokud by nebylo v silách prodávajícího provést nápravu způsobem, který si zvolil spotřebitel (např. věc se již přestala vyrábět), je možné provést nápravu jiným způsobem.