PONATURE s.r.o.

#15384Reklamace Bundy

1 měsíc 6 dnů 14 hodin

28.03.2017, před 8 lety

Roman Čeveny

V první řadě chci poděkovat za to, že opravili i když neuznali☺ Toho si vážím.
Reklamovat jsem zip, který se rozbil. Pravděpodobně jsem ji zapínal agresivně, intenzivněji než na co je konstruována. Původní cena bundy 8.000,- (KILPI)

Pro mě vyřešeno, před výrobcem ještě kus cesty.

5.4.2017 14:51, před 8 lety

Spotřebitel nemůže uplatnit práva z vadného plnění, pokud vadu na věci sám způsobil. Nepostupoval-li spotřebitel v souladu s poučením prodávajícího o správném způsobu použití věci, není možné uplatnit práva z vadného plnění na vadu, která byla způsobena tímto jednáním spotřebitele.

Pokud ale prodávající reklamaci zamítá, nemůže bez souhlasu spotřebitele provádět na věci jakoukoliv opravu, a to ani za předpokladu, že tuto opravu poskytuje zdarma. Takové jednání lze považovat za obcházení zákona, neboť je tím spotřebiteli fakticky znemožněno rozporovat důvody pro zamítnutí reklamace.

5.4.2017 16:10, před 8 lety

Dobrý den, jedná se o zimní bundu BUENI, zakoupenou dne 9.9.2015. U bundy došlo k vytržení spodní koncovky zipu, která slouží k zapínání zipu a narušení šití kapesních váčků. U kovové koncovky nejde vždy o zacházení hrubou silou, někdy stačí nedostatečné zasunutí koncovky a tím dojde k jejímu narušení.
Uznávám pochybení a provedenou opravu, i zpětné zaslání poškozeného zipu. V těchto situacích, ale nechceme dál prodlužovat dobu po kterou máme bundu v reklamačním řízení. Vrácením poškozeného zipu pořád umožňujeme jeho přezkoumání.
Jsme zvyklí vycházet zákazníkům vstříc i po ukončení dvouleté záruční lhůty nabízíme možnost bezplatných oprav, je-li to v našich silách a možnostech.
Vážíme si spokojených zákazníků a velice nám na nich záleží.
Omlouvám se a napříště před přistoupením k opravě a zpětnému zaslání poškozeného zipu, budeme zákazníka o této možnosti informovat.
Veličková Lada
reklamační technik

5.4.2017 22:23, před 8 lety

Stížnost nyní přeřazujeme na spotřebitele, který má možnost na vyjádření společnosti reagovat.

5.5.2017 09:09, před 8 lety