Dobry den. Koupil jsem si vino Chardonnay znacka B v Tesko prodejne v Novodvorska plaza.Prodavajici: BUDA-MONT spol. by nemel tuto lahev nazivat vinem. Uz pri otevreni a cichnuti je citit lih. S vinem nema obsah lahve nic spolecneho.
Neni to vino.
Myslim, ze byste toto zbozi meli stahnout nebo prejmenovat na lih s necim.
Prodávající odpovídá spotřebiteli při převzetí zboží za jakost. Nemá-li věc vlastnosti, které byly sjednány nebo které se dají očekávat, je věc vadná a spotřebitel může žádat nápravu. Spotřebitel by měl zboží bezodkladně reklamovat u prodávajícího a požadovat výměnu zboží za bezvadné, popř. vrácení zaplacené kupní ceny výrobku.
Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele v oblasti potravin provádí Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Spotřebitel může zvážit kontaktování tohoto státního dozorového orgánu prostřednictvím formuláře na stránkách www.szpi.cz.