Po roce užívání telefonu se vyskytl problém, o tomto problémů jsem kontaktovala prodejce a měla jsem telefon s popisem problémů poslat, ihned jsem tak učinila a čekala na vyjádření reklamacniho řízené, které jak má společnost uvedené trvá měsíc, během toho jsem se ozvala jak to teda vypadá a bylo mi řečeno že žádný telefon nemají a že na mě jméno neprobíhá reklamační řízení, pak už další odpovědi jsem se nedočkala vůbec. Takže nemám ani telefon ani peníze a komunikace žádná.
Sony xperia U
Alespoň nějaká komunikace a možnost najít řešení, popřípadě vrátit původní telefon.
Prodávající je povinen vydat spotřebitelce potvrzení o tom, kdy právo uplatnila, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace požaduje. Toto potvrzení by mohlo posloužit jako důkaz, že zboží bylo prodávajícímu skutečně zasláno.
Pokud společnost potvrzení nevydá, může jí být udělena pokuta až do výše 3 000 000,- Kč. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad. Podat podnět je možné prostřednictvím následujícího webového odkazu www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.
dovolím se vyjádřit k Vaší poněkud zavádějící stížnosti. Uvádíte, že jste na adresu naší provozovny zaslala mobilní k reklamaci. Když jste se ptala na postup v reklamačním řízení, bylo Vám zcela logicky a popravdě odpovězeno, že žádná reklamace na Vaše jméno není evidována a (naprosto nad rámec našich povinností) jsme Vás vyzvali k ofocení podacího lístku, ať vidíme, jak to s údajnou zásilkou vypadá. Poté jste se odmlčela a následně jste nás pomluvila na serveru www.heureka.cz a na serveru www.vasestiznosti.
Jak jsem Vám již uvedl v e-mailu, plně respektuji Váš názor. Je ale rozdíl mezi vyslovením názoru a konáním v souladu s naplněním skutkové podstaty §184 a §209 Trestního zákona a Vy jste tu mezi překročila. Nemám žádné pochopení pro to, co tvrdíte ve Vašich e-mailech a vězte, že naší snahou není spotpřebiteli škodit, ale vyjít mu vstříc. Vaše tvrzení jsou ovšem velmi silnou kávou.
S pozdravem, Ondřej Pátek
Stížnost přeřazujeme na spotřebitelku, která má možnost na vyjádření případu reagovat.
Tento spor už bych uzavřela, protože nevede k ničemu a již mě naprosto nebaví. Podle společnosti jsem si telefon vymyslela, což není pravda vzhledem k tomu že mám kupní smlouvu a také IMEI číslo telefonu. Dále nejsem zdaleka jediným zákazníkem, který měl v případě reklamací problém. A to že se firma ohání paragrafama atd. to svědčí pouze tomu, že se snaží nespokojené zákazníky tak akorát zastrašit. Můj názor.
Stížnost nyní přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitelky reagovat. Poté bude stížnost uzavřena.
Vážení,
nemohu ani uvěřit svým očím, jak jste se vyjádřili ke "stížnosti" spotřebitelky Kláry Kosňovské. Když jsem věc "přehodil na Vás", očekával jsem stanovisko, nikoliv "Věc přeřazujeme na spotřebitelku". Zřejmě jej nejste schopni poskytnout, pokud by věc nevyzněla ve prospěch spotřebitele. V takovém případě jste ale další nemoderované diskuzní forum a v takovém případě nemá žádný smysl sem cokoliv psát.
Závěrem k paní Kosňovské - Když něco uvádí spotřebitel, je to jeho názor. Když něco uvede podnikatel, je to zastrašování. Věřím, že jste již kontaktovala Vašeho přepravce a věřím, že celou věc zdárně dořešíte. Budu Vám držet palce.
Přeji hezký den,
Ondřej Pátek
Naše další stanovisko nebylo ke stížnosti přidáno, neboť jsme se již k samotné stížnosti vyjádřili v komentáři ze dne 13. 4. 2017 (je na spotřebitelce, aby prokázala, že reklamaci uplatnila; jako důkazní prostředek může posloužit reklamační protokol). Ze strany společnosti nebyla položena další otázka, ke které bychom se mohli vyjádřit.
Stížnost opět přeřazujeme na společnost, jež má možnost na vývoj případu reagovat.