PPL CZ s.r.o.

#15557Nedodání zásilky

11.04.2017, před 8 lety

Maryna Učíková

Dnes v 8,40 jsem obdržela SMS: "Dobry den, dnes Vam budu mezi 15 - 17 dorucovat balik 40791633142 za 498 Kc, ktery nelze hradit kartou. Pokud Vam cas nevyhovuje volejte 792306415 Malik PPL"

Čas mi vyhovoval. Dopravce se ani do 20,00 hodin nedostavil, o změně mě nikdo z Vaší firmy neinformoval. Uvedený telefon je od 17,10 nedostupný dosud.

Maryna Učíková

Kniha z nakladatelství Martinus.

Zásilka byla určena jako dárek k narozeninám pro dceru na zítřek. Zítra od 5,20 již na adrese nebudu až do 19.4.2017. Chápu, že na silnici se může stát mnohé, ale nechápu, že dispečink zákazníky neiformuje o změnách. Prosím o vysvětlení a ocením, když mi nabídnete kompenzaci, abych se nemusela napříště Vašich služeb vzdát.

12.4.2017 07:52, před 8 lety

Zasílatelskou smlouvu uzavíral prodávající (odesílatel zboží), a tudíž, ten je také oprávněn uplatnit reklamaci přepravy zásilky u svého smluvního partnera, pokud služba nebyla poskytnuta v souladu se smlouvou. Spotřebitel uzavřel smlouvu pouze s prodávajícím, nikoliv však s přepravcem.

Spotřebitel by mohl řešit danou situaci s prodávajícím, se kterým uzavřel kupní smlouvu. Prodávající má totiž povinnost dodat zboží. Pokud tak neučiní ve sjednaném termínu, ocitá se v prodlení.Pokud doba dodání nebyla sjednána, může spotřebitel požadovat dodání zboží ihned. Prodávající je poté povinen splnit bez zbytečného odkladu, nejpozději by mělo být plněno do 30 dní. Jestliže zboží nedodá, upozorní spotřebitel prodávajícího, že nedodal zboží včas a poskytne prodávajícímu přiměřenou lhůtu k dodání zboží (lze poskytnout i mlčky).

Pokud prodávající nedodá zboží ani ve lhůtě poskytnuté spotřebitelem, může spotřebitel od smlouvy odstoupit dle § 1978 občanského zákoníku a žádat vrácení peněžních prostředků. Oznámí-li spotřebitel prodávajícímu, že mu určuje dodatečnou lhůtu k plnění a že mu ji již neprodlouží, platí, že marným uplynutím této lhůty od smlouvy odstoupil.

Ze směrnice o právech spotřebitele 2011/83/EU konkrétně bodu 40 Preambule plyne, že pokud přísluší spotřebiteli právo odstoupit od kupní smlouvy po převzetí věci, může tento odstoupit od kupní smlouvy i před převzetím věci.

Pokud spotřebitelka již nemá zájem na opožděném dodání zboží, které mělo být dárkem k určitému datu, může využít svého práva a od uzavřené kupní smlouvy s prodejcem písemně odstoupit.

26.7.2017 18:41, před 8 lety