TIPA, spol. s r.o.

9 měsíců 7 hodin

04.12.2013, před 11 lety

Jaroslav Marek

Dobrý den.
Před 14 dny jsem obdržel zásilku z Tipy, jejíž součástí byl tzv. proudový chránič. Na doporučení zdejšího revizního technika jsem v objednávce požadoval dodání "prohlášení o shodě". V odpovědi mi bylo přislíbeno, že bude součástí faktury (?). To se však nestalo, a proto jsem dodání urgoval (Liana Leksová - liana.leksova@tipa.eu).
Odpověď jsem nedostal. Proto jsem včera opět urgoval a zdvořile žádal alespoň kopii protokolu státní zkušebny. Obratem jsem obdržel odpověď pana Mičky, ve které mi oznamuje, že prohlášení o shodě jsou povinni předkládat pouze ČOI a že přístroj mohu zaslat zpět.
Nerad bych bezpečnost při užívání svěřil nějakému čínskému výrobci a ohrozil život kohokoliv v rodině. Prodejce si zřejmě neuvědomuje o jakou záležitost zde jde a "vyhrazená zařízení" v jeho sortimentu převládají!
Před chvílí jsem také požádal inspektorát ČOI v Ostravě o pomoc.

proudový chránič, 180-250V/16A/50Hz, vypín. proud 30mA. značka=0, č.modelu=0, výrob.č.=0, na štítku: TIPA, pokyn k ovládání tlačítek TEST a RESET.

požaduji solidní a spolehlivý doklad, kterým budu mít garantováno, že tato mezizásuvka neohrozí nikoho na životě, že její bezpečnost prověřila státní zkušebna. V opačném případě ji vracím a obrátím se na jiného dodavatele.
Mimochodem: můžete v nejbližším možném termínu do dTestu zařadit tyto proudové chrániče? Dalším dodavatelem je např. fa CONRAD. Děkuji.

4.12.2013 16:02, před 11 lety

V případě, že bylo dodáno zboží, ale není v souladu s kupní smlouvou - tedy s dohodnutými požadavky - jedná se o rozpor s kupní smlouvou dle § 616 občanského zákoníku. V rámci rozporu s kupní smlouvou má kupující nárok, aby bylo plnění uvedeno do souladu s kupní smlouvou - buď dodáním zbývající části objednávky nebo přiměřenou slevou či odstoupením.

4.9.2014 19:30, před 10 lety

Společnost TIPA,spol. s r.o. byla o podané stížnosti informována. Doposud se však nerozhodla ke stížnosti vyjádřit. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena.