Ve výše jmenovaném obchodě jsem si objednala hračku pro malé dítě, bohužel zboží nebylo dodáno. Navíc mám ve zvyku, jelikož jsem na mateřské, šetřit peníze a tudíž si většinou vybírám platbu předem, abych nemusela platit pak zbytečně předražené dobírky, dopravné atd.. Zboží bylo vedeno jako skladem a ihned k dodání, když ani po 10ti dnech nic nedošlo kontaktovala jsem obchod e-amilem s dotazem, bohužel se nikdo neozval ani za dalších několik dnů, tudíž jsem napsala znovu a když ani pak nikdo nereagoval, volala jsem na nalezená tel. čísla. Zvedl to pan Vacek, který je vedený v OR jako spolumajitel a tvrdil mi, že již s daným obchodem nemá nic společného a že mi dá tel na paní, která ho vlastní a vše řeší, ale pokud se nedomluvím, že se mu mám ještě ozvat. Paní Markové jsem volala, psala sms, ale nic ani za dva dny, tudíž jsem už rozčílená volala pana Vackovi znovu, ten slíbil, že zavolá paní Markové osobně a vše pořeší, ale jelikož jsem mu pohrozila, že pokud to nevyřeší, že to jen tak nenechám a on na to reagoval stylem, že jemu to nijak neuškodí, předpokládám, že se mi již jen vysmíval. Na internetové stránky se již není možné dostat. S paní Markovou si společně před Vánoci namastili kapsu z ženské, která chtěla udělat radost svému malému dítěti a nakonec nemá zboží ani peníze a ještě se musí rozčilovat s dotyčnými vydřiduchy, jelikož kdyby měli slušné chování a jednání, tak bych jistě měla minim. mnou uhrazenou částku zpět na účtu a nebo alespoň hračku, kterou jsem si objednala.
Hopsadlo, skákadlo zebra
Vrácení peněz popř.dodání vybraného zboží v perfektní kvalitě ihned.
Dle §613 občanského zákoníku může spotřebitel z důvodu nedodání zboží v dohodnuté nebo přiměřené lhůtě od smlouvy odstoupit. Prodejce je povinen mu peníze vrátit ve lhůtě, která je mu poskytnutá v odstoupení. Odstoupení musí být provedeno minimálně ve formě v jaké byla uzavřena smlouva. Jedná se o jednostranný úkon, což znamená, že nevyžaduje akceptaci prodejce.
Komentář: Firma nakonec zboží dodala, a to i s malým dárkem.