Comgate a.s.

#15802Podvod-neoprávněné naúčtování poplatku za antivirus

3 měsíce 18 dnů 3 hodiny

27.04.2017, před 8 lety

Miroslav Kašpar

dne 26.04.2017 se mi načetla podvodem služba antivirus Na on line výpisu se mi objevila položka SMS na speciálně zpoplatněné číslo 90319099 99 CZK.

Děkuji za vyřešení stížnosti.

Miroslav Kašpar.

Vrácení částky 99 CZK na účet.

27.4.2017 08:21, před 8 lety

Pokud prodávající uvedl spotřebitele v omyl o podstatné okolnosti, kvůli které se spotřebitel rozhodl sjednat kupní smlouvu (zakoupit mobilní aplikaci), mohl by spotřebitel také namítat neplatnost této smlouvy. Musel by prokázat, že byl prodávajícím uveden v omyl.

Byl-li při prodeji zboží užit nepravdivý údaj, mohlo by se jednat o klamavou obchodní praktiku, která je zákonem o ochraně spotřebitele zakázaná. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitel důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad s podnětem, že byl porušen zákon. Více o podání podnětu je možné vyhledat na webové adrese www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.

Užitečné informace nalezne spotřebitel na této adrese: http://www.platmobilem.cz/pro-verejnost/reklamace-sluzeb-hrazenych-pres-plat-mobilem

27.4.2017 16:08, před 8 lety

společnost ComGate Payments je pouze technický agregátor, který zprostředkovává platební řešení pro provozovatele služby.

Bylo by možné nám zaslat tel. číslo, které sms přijalo, abychom mohli prověřit o jaké sms se jedná? Po dohledání lze konkrétní sms řešit. Prosíme zaslat číslo telefonu a číslo bankovního účtu na e-mail: infolinka@comgate.cz

Děkujeme.

Přejeme hezký zbytek dne.

28.4.2017 09:35, před 8 lety

Miroslav Kašpar

Ve zprávě bylo uvedeno, že se jedná o bezplatnou operaci,nebyla uvedena cena, číslo SMS ani,že se. jedná o týdenní předplatné!

Číslo mobilu:605575127
Číslo účtu:1016185235/6100

28.4.2017 12:51, před 8 lety

Stížnost přeřazujeme na společnost, která má možnost na vyjádření spotřebitele reagovat.

28.4.2017 12:53, před 8 lety

Dobrý den pane Kašpare,

Děkujeme za uvedení reklamace a veškeré udaje pro vyřízení jsme předali na poskytovatele. Jedná se o chybné PR SMS, které řešíme s poskytovatelem.

Přejeme hezký den.

28.4.2017 13:00, před 8 lety

Miroslav Kašpar

Děkuji za reakci, nyní budu čekat na reakci poskytovatele.Ne však dlouho.

28.4.2017 14:39, před 8 lety

Dobrý den pane Kašpare,

rekamaci jsme předali na poskytovatele a tak se Vám během přístího týdne ozvou s dalšími kroky řešení reklamace.

Přejeme hezký den.

28.4.2017 20:39, před 8 lety

Miroslav Kašpar

Doporučuji nepoužívat aplikaci MORECAST.Nejsem sám,kdo se s touto zkušeností seznámil.

6.5.2017 15:55, před 8 lety

Spotřebitel nám zaslal následující vyjádření:

"Dobrý den,
25.04.2017 zareagovala tato společnost na Váš popud,že se tento týden ozve a vyřeší mou stížnost a požadavek na vrácení peněz.Zaslal jsem jim telefonní číslo i číslo účtu.Místo odpovědi mi dnes opět přišla SMS zpoplatněná 99 Kč.Musel jsem na jejich popud zaslat SMS ve tvaru STOP APPS na číslo 90319,což je zpoplatněno dalšími 99 Kč.Celkem tedy vyinkasovali 297 Kč.

Děkuji za zprávu.

Miroslav Kašpar"

9.5.2017 14:21, před 8 lety

jedná se o stejné tel. číslo 605575127 ?

Děkujeme za odpověď.

9.5.2017 14:55, před 8 lety

Miroslav Kašpar

jedná se o stejné telefonní číslo 605575127.

10.5.2017 09:22, před 8 lety

Dobrý den pane Kašpare,

děkujeme za uvedení tel. čísla a evidujeme dvě chybné PR SMS za aplikaci APP. Poslali jsme reklamaci na poskytovatele pro refundaci částek 99 Kč a 198 Kč.

Pokud nechcete Prémiové služby na Vašem telefonu využívat, doporučujeme je nechat blokovat u Vašeho operátora.

10.5.2017 09:28, před 8 lety

Miroslav Kašpar

Děkuji za odpověď Prémiové služby jsem si již zablokoval před týdnem.

10.5.2017 12:09, před 8 lety

Dobrý den pane Kašpare,

děkujeme za Vaše vyjádření k blokování služby Prémium SMS.

29.5.2017 13:14, před 8 lety

Miroslav Kašpar

děkuji za pomoc.Dnes byla doručena platba na můj účet.

14.8.2017 11:26, před 7 lety

Vzhledem k výše uvedenému stížnost uzavíráme s dosažením dohody.