Kaufland Modřany nabízí v akci rozinky 'Suntree Sultaninen' ve fialovém obalu. Tyto rozinky dopadly nejhůř kvůli nebezpečnému obsahu mykotoxinů.
Nevím, koho kontaktovat, aby se zabránilo hromadné konzumaci nebezpečné potraviny.
Vzhledem k mé zkušenosti s tímto obchodem věřím, že není náhoda, že zrovna tento vadný výrobek je v akci
strana 18: http://www.kaufland.cz/webdatenupload/Pdf/CZ/KW49_3910/blaetterkatalog/index.html
Nevím, jestli je situace právně postižitelná.
Jestli ano, bylo by to dobré - je pak šance, že Kaufland přestane z lidí dělat čuníky.
(už několikrát jsem nalítl, že jsem ovoce nebo zelenina v akci za 2 dny v lednici začala plesnivět případně byla jinak vadná, při oznámení mi byly řečeny obecné fráze, že se o kvalitu snaží)
V rámci zjištění z našeho testu rozinek byl podán podnět Státní zemědělské a potravinářské inspekci. Ta na základě podnětu a vlastního šetření může nařídit stažení výrobku z prodeje, případně jeho prodej jinak sankcionovat.
V tomto případě zatím nevznikl spor mezi konkrétním spotřebitelem a podnikatelem řešitelný v rámci mimosoudního řešení sporů.