Měl jsem u této společnosti na reklamaci ntb značky Lenovo. Bohužel byla vada na HDD která nabyla zaviněna mnou. Na HDD jsem měl nainstalovaný MS OFFICE 2010 který jsem si legálně koupil a produktový klíč využil. Na reklamaci byl vyměněn HDD ale program mě obnoven nebyl. Snažil jsem se vyřešit přes e-mail ale servis stále píše že je jim to líto ale nedá se s tím nic dělat.
Ntb LENOVO B 50-80
Chtěl bych alespoň nějaké odškodnění nejlépe novou licenci protože jsem vadu nezavinil já ale vada byla výrobní a za tuto vadu musí někdo odpovídat. Jelikož jsem student tak si nemohu dovolit opět koupit licenci.
Smluvní strany jsou povinny plnit své závazky řádně. Pokud prodávající dodal vadné zboží, porušil tím svou smluvní povinnost. Byla-li spotřebiteli porušením smluvní povinností ze strany prodávajícího způsobena škoda, má spotřebitel právo žádat po prodávajícím náhradu této škody.
Škoda se nahrazuje uvedením do předešlého stavu. Není-li to dobře možné nebo požádá-li o to spotřebitel, hradí se škoda v penězích. V případě soudního sporu by musel spotřebitel prokázat, že mu byla způsobena škoda, a že za tuto škodu je odpovědný prodávající (porušil svou smluvní povinnost).
Nebude-li prodávající plnit dobrovolně ani poté, co jej k tomu spotřebitel vyzval, má spotřebitel možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.