Maternia, s.r.o.

#15992Neuznané odstoupení od smlouvy ve 14 denní lhůtě

3 měsíce 3 dny 8 hodin

11.05.2017, před 8 lety

Jitka Peterková

zakoupila jsem balení 6 ks kontaktních čoček. Zjistila jsem po rozbalení a vyzkoušení jednoho páru, že je nemohu mít, nesplnily mé očekávání. Kontaktovala jsem eshop s tím, že chci zboží ve 14 denní lhůtě vrátit. Je mi jasné, že použité čočky vracet nebudu, ale v balení jsou další 4 čočky, v zataveném obalu, sterilně zabalené a mnou NEROZBALENÉ.
Obchod mi sdělil, že se jedná o zdravotní pomůcku a že mám případně zboží nabídnout k prodeji na jejich facebooku, ale že vrátit jej nemohu. Neztotožňuji se s tímto názorem. Jakou mám jako spotřebitel šanci zboží vyzkoušet, když jej vlastně nesmím rozbalit? V balení jsou další 4 čočky, které jsou naprosto NEROZBALENÉ A STÁLE STERILNĚ ZABALENÉ. Můžete mi poradit prosím, zda se názor obchodu skutečně zakládá na správném výkladu zákona? Děkuji. Peterková

Air Optix Aqua Multifocal (6 čoček) - dioptrie: -7.50, zakřivení: 8.60, adice: Low, průměr: 14.20

Ráda bych zboží vrátila, nebo vyměnila za jiné zboží, které mi dříve vyhovovalo. Chápu, že cena může být ponížena o použítý pár. Se službami obchodu jsem byla zatím spokojená. Ale zboží nebylo zrovna nejlevnější a nechci mít doma výrobek, který nemohu použít.

18.5.2017 12:59, před 8 lety

Při uzavírání smluv za pomoci prostředku umožňující komunikaci na dálku (přes internet, telefonicky, atd.) platí, že má spotřebitelka právo od smlouvy odstoupit bez udání důvodu v prvních čtrnácti dnech od převzetí zboží. Tohoto práva nelze využít, pokud bylo dodáno zboží v uzavřeném obalu, které spotřebitelka z obalu vyňala a z hygienických důvodů jej není možné vrátit (např. zubní kartáček). Pokud však u zbylé části zboží nebyl obal porušen, je možné od této části plnění odstoupit. Prodávající má ale v takovém případě právo vrátit spotřebitelce částku poníženou o sumu, o níž se snížila hodnota zboží.

14.8.2017 18:03, před 7 lety