Koupil jsem schůdek pro vstup do vany pro 85-ti letého otce. Fyzicky zvládal sám např. cesty MHD. Po vstupu na schůdek se otec "rozkmital" a upadl z něj. V pádu jsem ho zachytil. Schůdek má v plastu upevněné kovové nohy pomocí vrutů, které se při tlaku rukou do stran kývou "jako bolavý zub" - je velmi nestabilní. Výrobce udává nosnost 100Kg. To může být pravda, ale reálně jen při statickém zatížení. Otec váží cca 65Kg. Schůdek je prakticky nepoužitý. 3x jsem jej reklamoval-bez úspěchu. Dle mého názoru je schůdek nebezpečný a neměl by být prodáván.
Pomocný schůdek BG-S-1010 https://www.tvproducts.cz/cz/detail/pomocny-schudek
Vrácení peněz
Pokud věc není možné užít k účelu, který prodávající inzeroval, jedná se o podstatné porušení smlouvy ze strany prodávajícího. Spotřebitel má v takovém případě právo od smlouvy odstoupit a žádat vrácení peněžních prostředků. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3387/odstoupeni-od-kupni-smlouvy-pro-jeji-podstatne-poruseni.
Pokud prodávající nesouhlasí s odstoupením od smlouvy, bude se muset spotřebitel svého práva domáhat soudní cestou. Před podáním žaloby je ale také možné využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Řízení před Českou obchodní inspekcí je zdarma. Více informací je možné vyhledat na webové adrese: www.adr.coi.cz
Nebezpečným výrobkem je každý výrobek, který nevyhovuje požadavkům na bezpečný výrobek podle zákona o obecné bezpečnosti výrobků. Dozor nad tímto zákonem vykonává v této oblasti České obchodní inspekce, které spotřebitel může podat podnět k prošetření. Podnět lze podat i elektronicky přes elektronickou podatelnu ČOI na adrese www.coi.cz.