Svobodová Martina

#1625Reklamace zdroje bez reakce obchodníka

9 měsíců 23 hodin

10.12.2013, před 11 lety

Jiří Kolacia

V měsíci březnu jsem si koupil EQ Power 500. Po několika použití přestal fungovat. V souladu s reklamačními podmínkami jsem požadoval výměnu zdroje. Zdroj mě byl vyměněn ale ani tento dlouho nevydržel. Nefunkční jsem jej po dohovoru s reklamačním oddělením v měsíci srpnu vrátil s žádostí o vrácení peněz. Od té doby se obchod neozval a ani na opakované emaily neodpovídá.

EQ Power 500 - stabilizovaný zdroj (500W)

V souladu s reklamačními podmínkami požaduji vrácení peněz z důvodu rozporu s kupní smlouvou, jak jsem uvedl v dokumentu přiloženém k reklamovanému zboží.

19.12.2013 15:58, před 11 lety

Jestliže se na zboží vyskytne vada do šesti měsíců od koupě, má se za to, že zde byla již při převzetí, jedná se tedy o rozpor s kupní smlouvou dle §616 občanského zákoníku. Pokud rozpor není odstraněn výměnou věci za novou má spotřebitel nárok na odstoupení od smlouvy (§616 odst. 3)

Odstoupením se smlouva od počátku ruší dle §48 občanského zákoníku a strany jsou si povinny vydat veškeré obdržené plnění v souladu s ustanoveními o bezdůvodném obohacení.

11.9.2014 17:18, před 10 lety

Paní Svobodová Martina nereagovala na naši výzvu k řešení stížnosti. Vzhledem k tomu, že je námi nabízené mimosoudní řešení sporů založeno na principu dobrovolnosti, bude stížnost pro nereakci subjektu uzavřena. Případné spory mohou být tedy řešeny pouze v soudním řízení.