za údajné zakoupení ochrany pro telefon před viry, malwarem a spywarem díky
antiviru McSecure který jsem nechtěla, a ani jsi nejsem vědomá, že by jsem ho zakoupila, mi bylo strženo 99,-, následně se každý týden v pravidelných intervalech a stejný čas strhává 99,-.
U mobilního operátora jsem blokovala platby třetí straně, ale chci vrátit stržené peníze a zajistit, že je služba vypnutá a už nikdy si nic neoprávněně nestrhnete.
Výpis z vyúčtování:
29.4. ;12:04:58 ;90319099; SMS platba - různé; 99,00 Kč
6.5. ;12:08:40 ;90319099; SMS platba - různé; 99,00 Kč
13.5. ;12:06:23 ;90319099; SMS platba - různé; 99,00 Kč
20.5. ;12:07:49 ;90319099; SMS platba - různé; 99,00 Kč
Navrácení peněz, reakce zprostředkovatelské firmy, uvedení možnosti vyřešení problému, aby se již neopakoval, jelikož cílová skupina je mládež do 15let.
Pokud prodávající požaduje platbu za službu, kterou spotřebitelce dodal, ačkoli si ji spotřebitelka neobjednala, mohly být naplněny znaky agresivní obchodní praktiky, jež patří mezi zakázané nekalé obchodní praktiky podle zákona o ochraně spotřebitele. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že společnost porušila povinnost uloženou jí zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad s podnětem, že byl porušen zákon. Více o podání podnětu je možné vyhledat na webové adrese www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/. Spotřebitelka může také žádat náhradu škody, která jí vznikla v souvislosti s porušením zákonné povinnosti ze strany prodávajícího.