Vitana Byšice

#1630Baltické sardinky

1 měsíc 6 dnů 4 hodiny

11.12.2013, před 11 lety

Jindřiška Žemličková

požádala jsem rodinu o nákup a tím i zakoupení sardinek. Obdržela jsem Baltické sardinky v italské omáčce, King Oscar, dovozce Vitana Byšice, šarže 23.2.2012 0001293916 02.2015. Po otevření se objevilo něco podobného rozvařeným rybám, chuti nevalné, nevýrazné, řekla bych, že až odpudivé. Po shlédnutí složení mě to "složilo". Zjistila jsem, že se nejedná o sardinky, ale o šproty.
Následně na internetu jsem narazila na články týkající se problému s označením, např: http://ekonomika.idnes.cz/balticke-sardinky-v-baltu-neziji-dou-/test.aspx?c=2001M080T01B.
A ptám se, do dnešního dne se nic nezměnilo? Článek je z roku 2001!

Možná jste nějaký test se sardinkami v čemkoliv již dělali, jdu se ještě podívat. Rozhodně tento výrobek nedoporučuji.

1. chtěla jsem si postěžovat
2. pokud budete testovat kvalitu sardinek, uvítám
3. nepožaduji odpověď

17.1.2014 14:44, před 11 lety

Platí, že musí být použit takový název, aby si spotřebitel nemohl jeho význam nesprávně vykládat. Z toho důvodu je často ve vyhláškách týkajících se jednotlivých skupin potravin určeno označení druhu, skupiny nebo podskupiny a definice tohoto označení. Tzn., že je stanoveno, co musí splňovat potravina, použije-li se pro ni určitý název.