Dne 3.5.2017 jsem vrátila firmě Atali s.r.o. nevyhovující zboží v částce 1198 kč a do dnešního dne mi nebylo sděleno, v jakém stadiu je moje žádost o vrácení peněz na účet. Nereagují na moji urgenci.
Dobrý den, z důvodu nevyhovujícího střihu vracím zboží - objednávka č.100579519 lehoučká dlouhá sukně na jaro i léto – varianta 3, 60179/1158944 – cena 599,- Kč - varianta 9, 60179/1158945 – cena 599,- Kč Celkem ……………………………………………. 1198,- Kč Částku 1198,- Kč,
Ateli s.r.o.
Za kladné vyřízení děkuji,
s pozdravem
Eva Petrášová
V Rohli dne 3.5.2017
Bylo-li odstoupeno od kupní smlouvy, ruší se smlouva od počátku. Smluvní strany jsou si pak povinny vrátit poskytnutá plnění. Strana, která takto nepostupuje, drží majetkový prospěch bez právního důvodu (právní důvod odstoupením od smlouvy odpadl), jednalo by se tedy o bezdůvodné obohacení. Kdo se bezdůvodně obohatil, je povinen získaný majetkový prospěch vrátit ochuzenému bezprostředně po výzvě. Pokud tak neučiní, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.
Společnost je možné vyzvat k plnění tzv. předžalobní výzvou dle § 142a občanského soudního řádu. Zaslání předžalobní výzvy nikoho nezavazuje k podání žaloby u soudu. Ale při projednání sporu před soudem, má v případě úspěchu ten, kdo vyzval protistranu předžalobní výzvou, právo na náhradu nákladů řízení. Jejím zasláním je zároveň dlužník upozorněn na možnost uhradit dluh bez dalších soudních výdajů. Více informací ohledně předžalobní výzvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3511/predzalobni-vyzva.
peníze byly již poukázány na Váš účet, včetně částky za poštovné. Pokud Vám peníze nedorazily, kontaktujte nás prosím zde: https://postovnezdarma.cz/helpdesk
Situaci případně prověříme.
Lucie Mrázová