Objednala jsem se 31.5.2017 do kadeřnictví na střihání, chtěla jsem melír podle obrázku,kadeřnice řekla že to není problém,že mě ostřihá a na melír objedná za týden. Zaplatila jsem za ostřihání 130,-Kč, lístek jsem nedostala.7.6.2017 jsem došla na melír, holička mě začala přesvědčovat, že by byl lepší červený melír, než světlý o kterém před týdnem prohlásila, že není problém ho udělat. Mělo mě to varovat, ale trvala jsem na světlehnědém melíru. Jelikož jsem byla už nakrátko ostřihaná, tak mi přes igelit.čepici vytáhala pár vlasů a ty odbarvila a následně nabarvila .Když jsem potom viděla - neviděla '' melír '',přesvědčovala mě holička že venku na slunci bude vidět a jak se krásně povedl. Požadovala po mě částku 530,-Kč,opět bez účtenky, moje chyba, ale byla jsem tak rozčarovaná že jsem zapomněla o něj požádat. Dojela jsem do práce, kde mi řekli že nevidí žádný melír a ať zajdu do pobočky tohoto kadeřnictví, které bylo blíž a ukážu jim to. Tam taky melír neviděli a když jsem chtěla telefon na vedoucího řekla holička, že mi druhý den provedou opravu zadarmo. Druhý den mi ale jiná řekla, že to nejde a tak po mé opětovné žádosti dala tel.číslo na majitele. Zjistila jsem na internet.strankách, že mi v částce 530,-Kč kterou jsem platila bylo zaúčtované i střihání, které nebylo provedené, jelikož mě střihala před týdnem a vlasy mi tak rychle nerostou. Takže mi zaúčtovali střihání 2x.Když jsem volala majiteli, řekla jsem mu že za melír který není vidět už asi peníze nedostanu zpět, ale ať se mi vrátí za to 1 střihání, které naúčtovali navíc a že jsem nedostal účtenku. Odpověděl, že nemají povinnost EET a vydávat účtenky a jestli nejsem psychicky narušená. Mám prý dojet, ale řekla jsem mu, že z pracovních povinností můžu až k večeru a to nevyhovovalo zas mu a položil mi telefon. Volala jsem na D-test a poradili mi ať napíši majiteli doporučený dopis a požaduji písemně navrácení částky za 2x naúčtované střihání. Zaslala jsem dopis na adresu uvedenou v registru, vrátil se mi zpět a tak jsem sehnala druhou adresu, pošta mi dala zprávu, že doporučený dopis převzal 22.6.2017 a do dnešního dne se mi neozval ani telefonicky, písemně a peníze nevrátil. Proto se obracím na Vás, sice peníze za střihání ani za neviditelný melír asi nedostanu, ale aspoň to bude varování pro ostatní před takovou nekalou obchodní praktikou, jednáním a chování. Děkuji Hadačová Eva
Zaúčtované 2x střihání , ale provedeno pouze 1x,proveden melír,který není vidět.
Kdyby to šlo, tak aspoň vrátit peníze aspoň za střihání, které neoprávněně zaúčtovali 2x.Moje chyba , že jsem se nechala tak odbýt s melírem a uvěřila holičce , že bude vidět na slunci venku i když jsem ho neviděla.
Podle zákona o elektronické evidenci tržeb jsou skutečně tržby z kadeřnických služeb prozatím vyloučeny z elektronické evidence tržeb (do 31. května 2018). Podnikatel má však povinnost vydat spotřebitelce doklad o zaplacení služby, pokud o to spotřebitelka požádá. Nevystaví-li podnikatel na žádost spotřebitelky doklad o zaplacení, dopouští se přestupku podle zákona o ochraně spotřebitele, za který mu hrozí pokuta ve výši až 1 000 000,- Kč. Dohled nad zákonem o ochraně spotřebitele spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce.
Pokud služba nebyla poskytnuta ve sjednané kvalitě, je vhodné uplatnit reklamaci. Reklamaci je možné uplatnit přímo v provozovně podnikatele a to nejlépe bezprostředně poté, co spotřebitelka zjistila, že služba byla poskytnuta vadně. Podnikatel je povinen vystavit spotřebitelce potvrzení o uplatnění reklamace.
Při uplatnění reklamace může spotřebitelka žádat řádné poskytnutí služby, přiměřenou slevu, případně může od smlouvy odstoupit, pokud vadné plnění ze strany podnikatele bylo podstatným porušením smlouvy (pokud se dá předpokládat, že by spotřebitelka smlouvu neuzavřela, věděla-li by o porušení smlouvy). Odstoupením od smlouvy se smlouva ruší od počátku a spotřebitelka může žádat vrácení peněžních prostředků.
Byla-li naúčtována služba, která nebyla poskytnuta a která nebyla ani mezi smluvními stranami sjednána, může spotřebitelka žádat vydání bezdůvodného obohacení, které podnikatel získal za neoprávněně naúčtovanou službu.
Nebude-li možné vyřešit spor smírnou cestou, má spotřebitelka možnost využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací o mimosoudním řešení sporů je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz.