Raiffeisen stavební spořitelna a.s.

#16945Poplatek za přespoření CČ

4 měsíce 26 dnů

14.07.2017, před 8 lety

Martina Vernerová

u smlouvy z roku 2001 došlo v posledním roce jejího trvání k přespoření, zřejmě z důvodu naběhnutí úroků. Jiná možnost asi není, jelikož poslední vklad mi spořitelna vrátila zpět na účet, právě abych nepřespořil. Tím, že mi byl poslední vklad vrácen zpět, došlo také k porušení podmínek pro výplatu bonusů. Při ukončení smlouvy mi ale kromě nevyplacení zmíněných bonusů navíc spořitelna strhla částku 1500 Kč za přespoření CČ.

Z mého pohledu se jedná o dvojí trest. Buď mi měla spořitelna umožnit vložit poslední vklad a pak strhnout poplatek za přespoření, nebo případně nedovolit vklad a tím pádem ale ani netrestat za přespoření.

Je možné se proti tomuto postupu spořitelny bránit?

Stavební spoření z roku 2001 původně uzavřené u Hypo stavební spořitelny

Vyplacení zadržených bonusů, jelikož jsem odeslal na účet spořitelny všechny vklady a tím splnil požadavky na vyplacení bonusů podle původní smlouvy, případně vrácení strženého poplatku 1500 Kč za přespoření, když mi ani nedovolili přespořit.

24.7.2017 08:53, před 8 lety

Nebyl-li spotřebitel úspěšný se svou reklamací, může podat návrh na zahájení řízení u finančního arbitra. Finanční arbitr je příslušný pro řešení sporů mezi spotřebitelem a stavební spořitelnou nebo zprostředkovatelem při nabízení, poskytování nebo zprostředkování stavebního spoření (finanční arbitr rozhoduje například spory o výši poplatku účtovaného stavební spořitelnou k tíži účtu stavebního spoření). Formulář k podání návrhu na zahájení řízení je možné vyhledat na webové adrese www.finarbitr.cz/cs/reseni-sporu/pruvodce-podanim-navrhu.html. Řízení před finančním arbitrem je zdarma.

10.12.2017 07:30, před 7 lety