Mountfield a.s.

#1697Reklamace zakoupeného zboží

7 měsíců 26 dnů 3 hodiny

19.12.2013, před 11 lety

Roman Roth

obracím se na Vás se svým problémem, který nastal při mé reklamaci ze dne 14. 11. 2013.
10.7. 2013 jsem v Mountfield Sokolov zakoupil solární ohřev 3,6 m2 - deska 05 za 2 745 Kč. Zhruba po dvou měsících jsme s rodinou seděli na terase a slyšeli podivný zvuk, jakoby praskání od bazénu, kde byl solární ohřev namontován. Solární ohřes se skládá z mnoha kanálků, v kterých praskalo a plachta se začla nadouvat, až došlo k jejímu prasknutí a vytečení ohřáté vody.Panel jsem tedy demontoval a 14.11.2013 odvezl do servisu prodejny, kde se mnou byla sepsána reklamace. Technik při zkoumání plastového panelu konstatoval, že k poškození došlo mrazem. To jsem hned odmítl, protože mrazy tou dobou v žádném případě nebyly. 2.12.2013 mi bylo e-mailem odesláno rozhodnutí o reklamaci, kde technik p. Beran sděluje, že na součásti není žádná materiálová, ani výrobní vada a že se jedná o mechanické poškození.Žádám Vás o pomoc při řešení méího problému.
Číslo servisní zakázky: SRZ13/051/4/01972
Děkuji.
Roman Roth

Panel nevlastní žádné výrobní číslo

Navrácení peněz.

20.1.2014 15:22, před 11 lety

V případě, že je vada vytčena do prvních 6 měsíců od zakoupení jedná se o tzv. rozpor s kupní smlouvou. V rámci rozporu s kupní smlouvou je na prodejci, aby prokázal, že zboží předal kupujícímu v pořádku. Zároveň je povinný dle § 19 zákona o ochraně spotřebitele řádně zamítnutí rozporu písemně odůvodnit, tedy uvést i jakým způsobem k mechanickému poškození došlo.
Pokud bude trvat na svém posouzení je možnost nechat si vypracovat vlastní znalecký posudek, který by stanovil příčinu závady. Pokud by dal za pravdu kupujícímu, uplatní se u prodejce a zároveň pak může kupující dle § 598 občanského zákoníku žádat proplacení nákladů na znalecký posudek.

14.8.2014 14:16, před 10 lety

Společnost Mountfield a.s. byla o podaných stížnostech informována. Bohužel doposud neprojevila zájem se k této stížnosti vyjádřit, proto jsme se rozhodli případ uzavřít z důvodu nereakce podnikatele.