Valgomed LLC

#17049Neuznaná reklamace

20.07.2017, před 7 lety

Eva Vasileva

Chtěla jsem vrátit korektor zn.Valgomed v nabízené lhůtě 30ti dnů. Firma uvádí adresu pouze v Californii USA. Žádala jsem proto o udání adresy v ČR.Žádná odpověď.Nereagují.Je to evidentně podvod.Jejich e-mail adresa je support@valgomed.com. Ještě uvádějí pražské tel č.22883107.
V pořadu Černé ovce se už tento problém probíral.V roce 2015!!! Od té doby se zřejmě nic nedělo,takže přibili další zákazníci,kteří v dobré víře,že nakupují na seriozním eshopu,"naletěli". Zatím jsem to oznámila na ČOI.
S pozdravem Vasileva,Doksy

VALGOMED 2xGel Bunion Separator,made in USA.www.valgomed.com

Chtěla jsem vrátit produkt v nabízené a inzerované době 30dnů.
Vrátit peníze.

20.7.2017 10:21, před 7 lety

Internetový obchod, proti kterému tato stížnost směřuje, byl Českou obchodní inspekcí zařazen na seznam rizikových eshopů (více informací je možné vyhledat na webové adrese www.coi.cz/cz/spotrebitel/rizikove-e-shopy/), neboť nedodržuje povinnosti ukládané obchodníkům zákonem o ochraně spotřebitele. Uváděný provozovatel Valgomed LLC sídlí v USA, odstoupení od smlouvy je v obchodních podmínkách upraveno v rozporu se zákonem, zcela chybí informace o možnostech uplatnění reklamace.

V tomto případě bude zřejmě problém s faktickým vymáháním práva, protože společnost se prezentuje jako zahraniční subjekt sídlící v USA, ačkoli se zaměřuje na české a slovenské spotřebitele.

Pokud společnost nesplní dobrovolně své závazky, musela by se spotřebitelka domáhat plnění soudní cestou, popřípadě doporučujeme podat trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

10.12.2017 07:50, před 7 lety