Na základě reklamy v časopise jsem objednala u firmy Dream Body s.r.o. 2 ks náramků Power Equilibre za 990,-- Kč. Náramky vůbec neodpovídaly vyobrazení v reklamě, navíc byly velké - tudíž neseděly na ruce a proto jsem je ve stanoveném termínu vrátila na adresu, udanou na faktuře a to dne 30. 5. 2017. Do dnešního dne se nikdo neozval a peníze jsem nedostala zpět, přestože jsem uvedla číslo účtu, na který mají být vráceny. Nikde nemohu najít kontakt na firmu, ani telefon, ani e-mail. Prosím o prověření mé stážnosti. Marta Tunklová,
balanční náramky Power Equilibre - 2 ks za 990,-- Kč
Chci vrátit peníze.
Odstoupit od kupní smlouvy bez udání důvodu je možné ve lhůtě 14 dní od převzetí zboží a to za předpokladu, že smlouva byla uzavřena mimo obchodní prostory podnikatele nebo za pomoci prostředku umožňujícího komunikaci na dálku. Pokud se však společnost zavázala, že je možné od smlouvy odstoupit i ve lhůtě delší než je výše uvedená, je povinna svému závazku dostát. V takovém případě je ale nutné, aby se spotřebitelka řídila podmínkami, které byly mezi prodávajícím a spotřebitelkou sjednány.
Od 1. února 2016 začalo fungovat mimosoudní řešení spotřebitelských sporů při České obchodní inspekci. Spotřebitelka má také možnost se obrátit na tento úřad (návrh na zahájení mimosoudního řešení sporů je možné podat přes následující webový formulář https://adr.coi.cz/cs).
Spotřebitelka nás informovala, že se případ podařilo vyřešit smírnou cestou. Stížnost proto uzavíráme.