Kaufland Česká republika v.o.s.

#17096Jiná cena rajčat Mini roma romantic 300g

2 měsíce 3 dny 20 hodin

23.07.2017, před 7 lety

Bára Němečkos

Dnes 23.7.17 jsem v Děčíně v Kauflandu koupila rajčata mini roma které stály dle letáku 27,90kč. Na pokladně mi byly účtovány za 39,90kč.Když jsem zašla na informace a starší krátkovlasé paní z informací jsem to říkala tak ta jen nakoukla do letáku a že tam žádná rajčata v akci nevidí.Pak se ptala i prodavače ktetý tam navážel zeleninu a ten odvětil že v akci jsou jiná rajčata a ne ty co mám já.Že ty mé nejsou mini roma ale romantic.

Rajčata mini Roma Romantic 300g

Požaduju sankci na paní z informací která dne 23.7.17 v 8:47 nebyla schopna reklamaci na chybně účtovanou částku u rajčat prozkoumat a dořešit.

28.7.2017 12:04, před 7 lety

Nabídka zboží, která je tvořena i cenou u něj uvedenou, je pro obchodníka závazná. Pokud jinou cenu uvádí a jinou účtuje, dopouští se klamavého jednání a je právem spotřebitele dožadovat se rozdílu v ceně zaplacené navíc.

Prodávající je povinen informovat v souladu s cenovými předpisy a přímo použitelným předpisem Evropských společenství spotřebitele o ceně prodávaných výrobků nebo poskytovaných služeb zřetelným označením výrobku cenou nebo informaci o ceně výrobků či služeb jinak vhodně zpřístupnit. Informace o ceně nesmí zejména vzbuzovat zdání, že cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti. Dozorovým orgánem je v této oblasti Česká obchodní inspekce, které spotřebitel může dát podnět pro porušení zákona o ochraně spotřebitele.

Pokud by prodávající vůbec neměl v úmyslu dodat zboží nabízené v letáku a inzerce měla sloužit pouze k nalákání zákazníků na jeho služby, mohlo by takové jednání naplňovat znaky tzv. vábivé reklamy, která je zakázanou obchodní praktikou.

Vábivou reklamou se rozumí situace, kdy prodávající nabízí ke koupi výrobky nebo služby za určitou cenu, aniž by zveřejnil důvody, na jejichž základě se může domnívat, že nebude sám nebo prostřednictvím jiného podnikatele schopen zajistit dodávku uvedených nebo rovnocenných výrobků nebo služeb za cenu platnou pro dané období a v přiměřeném množství vzhledem k povaze výrobku nebo služby, rozsahu reklamy a nabízené ceny.

V takovém případě by bylo třeba jednání obchodníka nechat posoudit krajským živnostenským úřadem, který je v tomto případě kompetentní vyhodnotit, zda se společnost dopustila klamavé obchodní praktiky dle přílohy 1 písm. d) zákona o ochraně spotřebitele a případně uložit ve správním řízení pokutu.

28.7.2017 15:41, před 7 lety

Vážená zákaznice,

děkujeme za Váš podnět.

Rádi bychom ho s Vámi dořešili k Vaší spokojenosti. Nebude-li Vás to obtěžovat, kontaktujte nás prosím na naší bezplatné zákaznické lince 800 165 894 nebo e-mailem na service@kaufland.cz.

Zákaznické centrum, Kaufland Česká republika

28.8.2017 08:27, před 7 lety