Lidl Česká republika s.r.o.

#17115Naúčtování více kusů položky

2 měsíce 8 hodin

24.07.2017, před 8 lety

Jaroslava Paszová

Při nákupu V Lidlu mi bylo opakovaně naúčtováno více kusů jednoho zboží,což vždy dělalo rozdím v desítkách korun.Např.Místo 1 ks sýru žervé klasik mi bylo naúčtováno 9 ks, nebo jindy místo jednoho jogurtu 10 ks jogurtu.Upozornila jsem prodavačku-pokladní,omluvila se,jinou paní z vedení mi byly vráceny peníze bez omluvy.Jakoby by to bylo samozřejmé.Toto se děje opakovaně při větším nákupu v Lidlu Havířov,U stadionu.Jak mně,tak mým známým.Je to jejich řešení mínusu peněz v účtování,že okrádají zákazníky?Nikdy v jiném Lidlu se mi to nestalo.Myslím, že je to k zamyšlení.k řešení situace s vedením.
J.Paszová

Kontrola jednání prodavaček,domluva,pohovor,postih,sjednání nápravy.

24.7.2017 16:12, před 8 lety

V případě, že je špatně naúčtováno zboží a kupující tuto skutečnost může prokázat, je prodejce povinen vrátit peněžní prostředky uhrazené navíc. Pokud tak neučiní, získá majetkový prospěch bez právního důvodu.

Dozor v oblasti správného účtování nákupu provádí Česká obchodní inspekce. V případě opakovaného nesprávného účtování zboží by mohla spotřebitelka zvážit podání podnětu správnímu orgánu, který může za zjištěný správní delikt uložit podnikateli pokutu.

25.7.2017 13:59, před 8 lety

Dobrý den, paní Paszová,

za chybné markování se omlouváme. Určitě se ale ze strany našich zaměstnanců nejedná o jednání, kterým by Vás chtěli úmyslně poškodit. Vaši stížnost samozřejmě předáme odpovědným vedoucím, kteří vše prověří a případně sjednají nápravu.

Za upozornění děkujeme a věříme, že příště už bude vše v pořádku.

Přejeme příjemný den.

Lidl Česká republika