Dobrý den.
Reklamace č. 17545, 18245, 18883 byla vždy na stejnou závadu. Obuv jsem kupovala i reklamovala v prodejně 4423 Černý most Office Shoes. Reklamaci jste mi vždy uznali. Dostala jsem 2x náhradní pár.
SAP kód:Sokrat-WHT-40, módní obuv. Opakované problémy s lepením.
Potřetí reklamaci na stejnou závadu požaduji vrácení peněz a ne další pár nekvalitních bot.
Není-li možné věc řádně užívat pro opakovaný výskyt vady po opravě nebo pro větší počet vad, má spotřebitelka dle § 2169 odst. 2 občanského zákoníku právo od smlouvy odstoupit. Dle ustálené judikatury se za opakovaný výskyt vady považuje výskyt téže vady po jejích alespoň dvou předchozích opravách (dvě předchozí uznané reklamace). Za větší počet vad se považuje výskyt alespoň tří vad na věci, přičemž každá z nich brání řádnému užívání věci.
Pokud spotřebitelka reklamovala věc již třikrát pro stejnou vadu a všechny tyto reklamace byly uznány jako oprávněné, vznikl spotřebitelce nárok na odstoupení od smlouvy.
nastalá situace nás velice mrzí.
Dle záznamů prodejce se reklamace č. 4000017545, reklamace č. 4000018245 a reklamace č. 4000018883 týkala různých párů obuvi z titulu tří různých kupních smluv.
Prodejce má za to, že v případě nabízené výměny zboží v rámci uznané reklamace č. 4000018883 postupoval v souladu s relevantními právními předpisy.
Prosíme spotřebitelku, aby se dostavila na prodejnu za účelem dořešení situace a nalezení smírného řešení.
Děkujeme za pochopení a omlouváme se za případné vzniklé komplikace.
Shoebox CZ s.r.o.
Komentář: Dobry den. Nebýt toho, že jsem svou stížnost zveřejnila na portálu d Testu, prodejce by vůbec nereagoval. Nejsem z Prahy, takže každá cesta s reklamací byla spojena s časovou a finanční ztrátou. Obuv byla zcela jasně nekvalitní. Místo toho, aby ji stáhli z prodeje, mluvili se a vrátili peníze těm, kteří ji reklamují, celou situaci natahují. Dělá to na mě dojem, že chtějí případné stěžovatele otrávit do té míry, aby to vzdali a "neprudili".
Pro mě osobně z toho plyne, že u téhle firmy si nekoupím už ani lžíci n boty.
Svárovská